Németh Áron, Tábor borozó
Májusban Tábort vertünk a Millenárison. A Budai Zöldben a Hello Wood csapatával felépítettük első borozónkat, ahol egész nyáron megtalálhatók vagyunk a kézműves sörös kisbusz, az olasz tésztás gourmet buszétterem és a többiek társaságában. Havonta változik a választék, minden csütörtökön este új témában kóstolunk, a hideg fröccs és a bodzaszörp viszont állandó. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogy milyen könnyű, gyümölcsös, zamatos vörösbort választanék a Táborban nyári estékre.
- Márkvárt Kadarka 2013: Márkvárt János a kadarkájáról híres. Az 1935-ös, gyalogtőkés kadarkája meleg estéken a legkedvesebb vörösborok egyike volt a Táborban.
- Heimann Kékfrankos 2012: Örök klasszikus, ha a boltban könnyű, zamatos vöröset kell ajánlani. Mindig bejön, mert gyümölcsös, fűszeres, nem tölt el, de örömöt ad.
- St. Andrea Akutyafáját Vörös 2012: Modern és vidám, a nevétől a színén át az ízéig. Spontán erjedt, hordóban érett, bomba gyümölcsökkel került palackba.
- Konyári Szerecsen 2012: A meleg évjáratban is gyümölcsös, a meleg nyári estéken is felüdít. A kékfrankosnak jól áll a merlot.
- Kiss Gábor 364 Rouge 2013: Gábor direkt korábban szüretelte, röviden áztatta a cefrét, acélban tartotta a bort. Na ezért olyan játékos és zamatos, amilyen.
- Sebestyén Indigó Zweigelt 2013: Édes, puha, behízelgő, lédús és gyümölcsös. Pont ilyen a jó zweigelt és pont ez kell nyárra.