Oremus - Tolcsva

Tokaj 2014 évjáratkörkép

„2014 a válogatás éve volt és azt is megmutatta, hogy az eddig csak a mediterrán térségre jellemző betegségekre is fel kell készülni. Nem csak az édesekhez, a Mandoláshoz is ugyanúgy válogatni kellett. A nemes édes boroknak szép egyensúlyt adtak a jó savak. A frissesség megőrzése a cél, de a fahordóról nem tudnék lemondani. ’12-től éppen ezért a tiszta, lefejtett mustot tartályban is erjesztjük és a hordókészítés is változott. Az összehúzás előtt 20 percre forró vízbe merítjük a dongákat, hogy a durva cserzőanyagok kioldódjanak. Az újhordón is csökkentettünk, a használt hordók kerültek túlsúlyba.”

 – Bacsó András

Borász: Bacsó András
Az évjárat borainak dűlői: Oremus, Mandolás, Szentvér, Budaházi, Kútpatka, Henye, Petrács, Gyapáros
Terület: 87 ha
Éves termelés: 2014-ben 150 000 palack // Átlagosan egy évjáratban: 175 000 palack

 

Tokaj 2013 évjáratkörkép >>

Tokaj 2012 évjáratkörkép >>

Tokaj 2011 évjáratkörkép >>