“A minőségi pezsgő készítésének létjogosultsága Hegyalján nem kérdés a legtöbb borászat számára, így számunkra sem. 2011 óta folyó folytatunk kísérleteket és gondolkozunk azon, mit tudunk hozzátenni a pezsgő univerzumhoz, milyen lehetne, milyen legyen a mi tokaji pezsgőnk. Úgy érezzük, a Tokaji Pezsgő szóösszetétel mindkét tagján egyforma kell legyen a hangsúly. A tokajiságot mi persze a magunk módján képzeljük el, vagyis az alapokat nemcsak a tokaji fajták jelentik számunkra, hanem például a Birsalmás-dűlő szép savú chardonnay-ja, vagy a Padihegy karakteresen aromás pinot-ja is. Miközben célunk a tokaji fajták, kiemelten a furmint dominanciájának megtartása a házasításokban, a “pezsgőség” nem lehet másodlagos, erre pedig úgy véljük, a chardonnay a garancia. Úton vagyunk. Egyenlőre tanulunk az utóbbi négy szüret óta, őszintén szólva egyre nagyobb szerelemmel a téma iránt. És csakúgy, mint 2009 óta zajló szárazbor kísérleteink esetében, legizgalmasabb eredményeinket örömmel mutatjuk meg mindenkinek.”
A Sauska Tokaj csapata