Szepsy István - Mád

Tokaj 2014 évjáratkörkép
„Szakmailag a világ első számú birtoka akarunk lenni. Ez a cél, még ha nem is én viszem végbe. Sokáig azt hittük, hogy száraz borral meg lehet csinálni a csúcsmárkát, de csak az aszúval és a furminttal együtt lehet. Tokajnak három kulcsa van: a furmint, az alapkőzet és az aszútechnológia. 2014-ben is tanultunk. Édes szamorodnit biztosan készítünk, és egy birtok furmint is született. A száraz boroknál stílust kellett váltanunk: az irány rieslingesebb lett a burgundi helyett.”

 – Szepsy István

Borász: Szepsy István

Az évjárat borainak dűlői: Úrágya, Szent Tamás, Hasznos

Terület: 53 ha

Éves termelés 2014-ben: 2 800 palack // Átlagosan egy évjáratban: 30 000 palack

 

Tokaj 2013 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2012 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2011 évjáratkörkép >>>