Szepsy István – Mád

„A furmint… mind szárazban, mind édesben főszerepet játszik”

„Évről évre többet tudunk meg a területeinkről, arról, milyen potenciál van bennük, és ezzel együtt a különbségek is jobban előjönnek. Nagyon fontos ez a folyamatos útkeresés... A furmintra koncentrálunk, mert ez a fajta mutatja be legszebben a termőhelyet. Mind szárazban, mind édesben főszerepet játszik. 2016 savasabb évjárat, kicsit könnyebb testtel, pár gramm maradékcukorral. A legjobb területeink szőlője is belekerült a „birtok-furmintba”, így az most 14 dűlő borából állt össze. Ugyanolyan makulátlan és izgalmas élmény kell, hogy legyen, mint a dűlős tételek – a minőségben nincs kompromisszum.” – Szepsy István

 

A pincéről szóló korábbi körképeink itt olvashatók:
Tokaj 2015 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2014 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2013 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2012 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2011 évjáratkörkép >>>

 

A Szepsy Furmint előreláthatóan november elején, a Hasznos és a Szt. Tamás Furmint december elején érkezik.