Toro
A bikáról elnevezett Toro, robusztus, testes vörösborairól híres, egyedi karakterű borvidék Északnyugat-Spanyolországban, Zamora provinciában. 8000 hektárnyi szőlő a Duero völgyében, ahol a középkori, föld alá épült borászatok, a bodegák ma is meghatározó tájképi és szakmai alapjai a vidéknek. Köves, kavicsos, szélsőséges klímájú terület, ahol nagyon forró a nyár és hideg a tél, oltvány nélküli, ősöreg, bokorszerű gyalogtőkékkel, a föld fölött kuszán növekvő szőlővel.
Ribera del Duero
A Duero felső folyásánál fekvő 2000 éves borvidék olyan csillagokkal, mint az Alion és Vega Sicilia pincészetek. 750-800 méteres magasságban, agyagos homokra épülő, változatos talaj, rendkívül nagy hőmérséklet-különbséggel, kevés csapadékkal. Fő fajtája a tempranillo (itt tinto fino vagy tinta del país változatokban), amelyből mély színű, gyümölcsös, savas borok készülnek jellemzően, amelyek rendkívül hosszan érlelhetők.
Rioja
Észak-spanyolországi borvidék az Ebro folyó két partján, egy 40 km széles völgyben fekszik. A római kor óta 700 méter feletti teraszokon terem itt a szőlő. 90%-ban vörösbor készül itt, főként tempranillo fajtából. Testes, tanninos, maszkulin borai tették a legismertebb spanyol borvidékké. Rioja borait korábban a hosszú tölgyfahordós és palackos érlelés tette híressé. Telmo Rodriguez ezen a hagyomány tisztelő borvidéken is modern felfogásban készíti borait.