Carte Blanche – tiszta lap, alkotói szabadság.
Minden évjáratban van olyan hordó, kisebb tétel és fajta, ami kilóg a sorból. Mostantól Gábor egy hófehér címke, a Carte Blanche mögé gyűjti ezeket. Az első egy kékfrankos, összesen 0,3 hektárról, 2200 tőkéről.

„Általában a házasítások része, most viszont külön szedtük, mert olyan tartalmas és annyira kevés szőlő volt a tőkéken. Kádban erjedt spontán, és már közben éreztem, hogy olyan, mint a tömény meggylé. Még erjedés közben leengedtem a héjról, majd két használt hordóba töltöttem pár hónapra, hogy kerekedjen. Sok íz van benne, nagyon szeretem a fajtát, gyakran úgy érzem, csak ezzel foglalkoznék a franc mellett – Kiss Gábor.

Kiss Gábor
Villányi borász, 11 hektár szőlővel, kevés borral és nagy rajongótáborral. Olyat is ismerünk, aki csak az ő palackjaiból tart otthon. Ő Kiss Gábor, akinek legfontosabb szőlője a kisharsányi Bocor, a területeinek felén pedig cabernet franc terem.
A Szilágyságban született, majd onnan költöztek Villányba, amikor betöltötte a kilencet. Édesapja szőlészeti vezető volt egy nagyüzemnél, mellette pedig művelte a saját másfél hektáros területét, amiről Gábor azóta is szüretel.
Magától jött, hogy borral foglalkozzak – mondja. Az érettségi után kereskedelmi technikummal kezdtem, a katonaság alatt pedig beiratkoztam levelezőn a kertészetire.”
A legelső évjáratot 2001-től számolja, akkor már teljes erőbedobással a saját boraira koncentrált. 2006-ban pedig jött az első Code, új telepítések, új szőlők, sikeres borok. „Kicsiben csináltuk, de stabil lábakon álltunk, mint borászat” – teszi hozzá. Az első fordulópont 2009, a stílusváltás éve, ami azóta is meghatározza Gábor borait:
„a tömény gyümölcsösséget próbálom megőrizni, kevesebb hordóval, tartalmas és könnyen iható stílusban.”