huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Demeter Zoltán, Tokaj - Bortársaság magazin

Demeter Zoltán, Tokaj

Kis különbségek

Demeter Zoltánnál minden úgy van, mint máshol, csak egy kicsit máshogy van. Kicsit rendezettebben, kitaláltabban és befejezettebben. Zoli figyel a részletekre, mondhatnánk, de valójában Demeter Zoltán egyenesen fürdőzik a részletekben. Legyen az tökéletesen gondozott öreg, gyalogtőkés hárs a löszös, napos Szerelmiben, egy zenei darab, ami az erjedő must mellett szól vagy egy mondat a szamorodni hétcímkéjének belső felén, ami csak a palackon át olvasható. Kis különbségek…

Hogy hogy kezdődött? Jó kérdés, nem gondolkodtam rajta. Talán az apámmal indult. Ő mindent megoldott. És amikor mindent mondok, szó szerint mindenre gondolok. Amikor megszülettem, vett egy szőlőt. Volt két cserépkályhánk, gyűjtötte a salakot, megtanult téglát vetni belőle. Kettesével vitte a Bodába a téglákat, 4 év után készen volt a présház, ami ma is áll. 6 éves voltam, amikor puttonyt csináltatott nekem. Műszerész volt, aprólékos. A szülei halálakor elment néhány napra segédmunkásnak a sírköveshez. Egy hét múlva már ő öntötte a sírköveiket a kertünkben. Amikor burkolni kellett, két hétig csempézett egy mester mellett, majd megcsinálta a fürdőszobánkat. Igen, így belegondolva ez tényleg erős motiváció.

Hogy jelenik ez meg az életünkben? Minden egyes mozdulatban. Nézzetek itt körül: 200 éves kőfal veszi körül ezt a kis „szigetet” itt Tokaj központjában, a falakon belül pedig megpróbálok megvalósítani mindent, ami örömet okoz. Ha este úgy fekszem le, hogy nem fejlesztettem, nem hoztam létre semmi újat, akkor szenvedek. Szórakoztat, ha a barátaim, vendégeim észreveszik azokat az apró részleteket, amitől több lesz a Demeter Pince. Egy Zalto pohár, egy jó kávé, egy-egy jó gondolat.

 

…A cikk folytatódik a Hegyalja 2020 magazinunkban.

Megvásárolható a Bortársaság boltokban és online, mi pedig a befolyt összeget teljes egészében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek utaljuk, akik a Zempléni Tájvédelmi Körzet területén élő odúfészkelő madarakat segítik majd faanyag megvásárlásával, odúk készítésével, kihelyezésével és az ott fészkelő állományok monitorozásával.

Listához adom