huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Heimann + Heimann és Fiai - Bortársaság magazin

Heimann + Heimann és Fiai

Erősségünk a klasszikus borcsaládunk,amit a szüleim felépítettek.

Heimann Zolit (ifjabb) kértük meg, hogy ossza meg velünk gondolatait a Heimann és a Heimann & Fiai borokkal kapcsolatban. A teljes választékot a napokban végig is kóstoltuk, amiből négy remek bort emelünk most ki. 

 

Nagy átalakulásban van a hazai és a nemzetközi borpiac is. Szerintem a legjobb analógia a Quartz-krízis, amikor a svájci mechanikus óraipar rá kellett döbbenjen, hogy a japánok huszad áron pontosabb quartz órákat gyártanak. A válaszuk kettős volt: megszületett a divatos, márkázott svájci quartzválasz, a Swatch. Egyben a régi óragyártók elkezdtek felfelé menekülni: kisebb tételben, de minél egyedibbet, luxust, vágyunk tárgyait gyártani.

A bornál is az elszálló termelési költségek, a drasztikusan szűkülő szőlészeti munkaerő, a növekvő konkurencia, mind a külföldi, jól felépített, egyedi márkák részéről, mind az alternatív, érdekes italok felől; ezek mind arra sarkallnak minket, hogy az egyediségünket, az általunk hozzáadott értéket még jobban hangsúlyozzuk. 

Erősségünk a klasszikus borcsaládunk, amit a szüleim felépítettek: a finomra hangolt, szépen megérlelt Birtokbor, és a francia oltványokon, a napsütötte Porkoláb-völgyi tetőn termelt merlot válogatásunk az Agnus. Új hangsúlyt helyezünk Szekszárd helyi értékeire a Heimann & Fiai borokkal. Mostanra kiforrott a “ház stílusa”: az érlelés jegyeit zárójelbe tesszük, helyette egész fürtös erjesztéssel a vibráló, termőhelyi és fajtajelleget hangsúlyozzuk. Az út még hosszú előttünk, de bízunk magunkban: növekvő hatékonysággal szeretnénk megtartani, finomra csiszolni az elmúlt 30 év értékeit, miközben aktívan építjük a jövőnket a kitörést jelentő helyi fajtákon alapozva és keressük az új ízekre fogékony fogyasztókat.

Az állandóság is nagy nyitottságot, gyors fejlődést követel: sikerrel kezdtük a bio átállást, ami a 2023-mas borainkkal már a címkén is megjelenik majd. Közben már a jövő évre készülünk: csapatunk megtartása és további motiválása, saját komposzt és még élőbb talaj, még precízebb kézimunka lebeg a szemeink előtt.

HEIMANN & FIAI Bati-Kereszt Kékfrankos 2020

HEIMANN & FIAIBati-Kereszt Kékfrankos 2020

6 700 Ft
Polci ár6 700 Ft
Klub ár
6 365 Ft

Listához adom