huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Idén nyáron is gin tonic-ot iszunk - Bortársaság magazin

Idén nyáron is gin tonic-ot iszunk

Nyári grillezések, estébe nyúló borozások alkalmával mindig eljön az a pont, amikor valaki hátra dőlve a kerti székben kimondja az elkerülhetetlen mondatot: úgy innék egy jó gin tonic-ot

Egyre többen hódolnak a hűsítő italnak, beleértve minket is. GT fogyasztóknak és azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel az ikonikus long drinkkel, megmutatjuk a három aktuális kedvencünket. Hoztunk egy újdonságot a kedvenc japán lepárlónktól, kóstoltunk egy gin alapú áfonyalikőrt az úttörő amerikai Koval háztól és meglátogattukk a lassan egy éve debütáló első magyar ginmanufaktúrát is.

 

Nikka Coffey Gin

A Coffey sorozat whiskyjei rendkívüli hírnévre tettek szert az elmúlt években, de a 100%-ban oszlopüstben desztillált ginre is óriási kereslet van szerte a világban, így külön öröm, hogy mi is hozzájuthattunk. A tradicionális ginfűszerek mellett a Japánban honos citrusok (yuzu, kabosu, amanatsu és shikuwasa), az alma és a sansho bors keleti fűszeressége teszi különlegessé és egyedivé a gin piacon. Citromfűvel, citrom peel-lel, lime levéllel díszítve igazán frissítő élmény.

 

Koval Cranberry Gin Liqueur

Az organikus és kóser italok, illetve a világ első köles whiskyje után abszolút újítónak számító családi főzde legújabb terméke egy ginalapú áfonyalikőr. A helyi farmerektől vásárolt áfonyán kívül 13 különböző növény aromája teszi egy gazdag, kifejezetten gyümölcsös, keserédes likőrré. Sokféle receptúrát kipróbálhatunk: csak magában jégre öntve, piros bogyós gyümölcsökkel és mentával díszítve, tonikkal kísérve, koktél alapanyagként vagy szimplán spritzként, proseccoval felöntve is érdemes megkóstolni.

 

Opera Gin

Dámosy Bálint a WSET diploma megszerzése felé vezető úton ismerte fel, hogy valódi szenvedélye a párlatokban rejlik. Két év tervezés, előkészítés, olvasás, utazás és nem kevés munka után megalapított Opera Gin lett Magyarország első igazi mikro ginlepárlója. A volt gyapotgyár helyén, a budapesti városfalak közepette tiszta kukorica szeszből, természetes növényekkel, 11 féle fűszerrel készítik London Dry típusú ginjüket. Az alapvető gin fűszerek mellett a magas minőségű magyar borókabogyó, a levendula és az eddig gin ízesítésére nem használt mák adja igazán hazai jellegét.

Listához adom