huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Montes - Bortársaság magazin

Montes

Imádjuk Montesék sauvignon blanc-jait, de ebben az esetben ennél többről van szó: a Viña Montes csapata letért a járt útról. Olyan termőhelyet kerestek, ahol feszegethetik a maguk és a fajta határait

Az Aconcagua neve magyarul annyit jelent: Őrszem-szikla. Az egész amerikai kontinens, a nyugati és déli félteke legmagasabb hegye, amit a hegymászók csak kis nyolcezresként emlegetnek. A Chile és Argentína határán végighúzódó hegyvonulat legmagasabb pontja a Cerro Aconcagua, a maga 6962 méteres magasságával lenyűgöző látványt nyújt. Ilyen természeti adottságok között, az Aconcagua- völgyében található a világ egyik legcsodálatosabb borvidéke. A Montes Outer Limits hazája.

 

Sok szerencsés természeti tényezőnek kellett ahhoz összejönnie, hogy kiváló borok születhessenek itt. Ha csak a szélességi fokokat vesszük figyelembe, olyan, mintha Tunéziában akarnánk bort készíteni. Chilében viszont a végtelen hegyvonulatok védelmet nyújtanak az Argentína belső területeiről fújó forró szelektől, a gleccserekből érkező olvadt jég pedig ideális vízkészletet biztosít a szőlőtermesztéshez.

 

Ez a 45 hektárnyi szőlőültetvény mindössze hét kilométerre fekszik a parttól, így az óceán felől érkező reggeli köd még jobban rásegít a magas napi hőingadozásra, ezzel is lassítva a gyümölcs lassúbb, kiegyenlített érését, elősegítve a rétegzettebb, összetettebb aromavilág kialakulását.

Listához adom