huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Megérkezett a Sauska Cuvée 7 2018 - Bortársaság magazin

Megérkezett a Sauska Cuvée 7 2018

Villányi tűz, siklósi légiesség. Megérkezett a Sauska Cuvée 7 új évjárata.

 
 
 

A villányi Sauska birtokon van két bordói házasítás, ami 2006 óta kulcskérdés, minőségi mérföldkő és igazodási pont. A Cuvée 7-esek a kezdetektől merőben más arcukat mutatják Villányban, mint Siklóson, a nagyboros karakteren és a fajtákon túl évjáratról évjáratra megmutatkozik a termőhelyek egyedisége is.
 

A tizedik évjárat után egyre inkább úgy érezzük, hogy két karaktert formázunk. Az alapegyéniségek adottak: egy mediterrán, tüzes Cuvée 7 Villány, ami mélyfekvésű, katlanos forróságból érkezik, és egy élénk, légies Cuvée 7 Siklós, a szélfútta hegytetőről. – mondják a birtokon.

 
 
 

Bár a dűlők alapját mindenhol a mészkő jelenti, a siklósi cuvée stílusát tovább csiszolja a Makár kálciumban gazdag, löszös termőrétege, ami az élénk savakban, a gyümölcsösségben és könnyedségben mutatkozik meg. Eközben a villányi dűlők termésében a cabernet fajták karakán ízei köszönnek vissza. Rengeteg apró részlet, sok-sok hasonlóság és különbség fedezhető fel a két borban, amiket a legjobb kóstolással megismerni. 

Fajtánként hatosával, bontatlan 6-os kartonokban vagy vegyesen, azaz 3 Siklós és 3 Villány.
6 palack Sauska C7 2018 vásárlásakor 1 palack Sauska Brut pezsgőt adunk ajándékba.
Elérhető a Bortársaság borboltjaiban és online a készlet erejéig.
2022. április 17-től a borok várható palackonkénti ára 9.750.

Listához adom