huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Május


Nyári estékre

Kedvenc gyöngyözőboraink egy helyen

Kedves buborékok, kirobbanóan virágos illat és vibráló sav.
Töltsd akár barátokkal, akár családdal, tökéletes választás lesz a nyári estékre!

Hónap borai

Májusban is remek borokkal készültünk.
Egy igazi bisztróbor a Veszprémi Érseki Pincészettől, Roland Lavantureux-től egy lendületes könnyű chablis, Provence-t idéző Tihany Rozé, egy dél-francia gyümölcsbomba a Moulin de Gassac-tól. A borok mellett klubtagjainknak két pezsgőt is kedvezménnyel ajánlunk: 100% chardonnay pezsgő a Carassiától és Brut Réserve, a királyi udvar beszállítójától.

Utolsó nyári hónapra

Válogatásaink

Ibéria szőlőskertjeiből kóstoltunk eredeti borokat, ebből készült válogatásunk. Emelett a hónap legaktuálisabb boraiból. Klubtagoknak és leendő klubtagoknak pedig: Üdv a klubban! 

A dűlő, az nagyon nagy szerelem

Figula Sóskút és Száka

Figula Misi minden dűlőt, karaktert és tőkét ismer, ezt a közeli viszonyt pedig évről évre viszontlátjuk a dűlős olaszrizlingjeiben.

"A dűlő, az nagyon nagy szerelem. Anyai nagymamám a vasárnapi ebédnél gyakran hergelte apámat azzal, hogy az olaszrizlinget dűlőnként kell szedni. Ő nyíregyházi születésű emberként nem gondolta, hogy egymástól 800 méterre lévő szőlőkből teljesen más bor készül. Viszonylag hamar, a 3-4. évjáratnál megcsinálta, és onnantól alapvetéssé vált, hogy dűlőnként vagy parcellánként szedegetünk mindent."

FIGULA Száka Olaszrizling 2023

FIGULASzáka Olaszrizling 2023

4 500 Ft
Polci ár4 500 Ft
Klub ár
4 275 Ft
Első saját beszerzésű vermutunk

Fot-li

Spanyolország, vasárnap délelőtt, odakint kellemes 25 fok. Már túl a reggeli kávén, de még éppen nem időben ahhoz, hogy ebédeljünk és megkezdődjön a szieszta. 
La hora del Vermut, vagyis a vermutozás ideje. Egy ősrégi ceremónia, ami az utóbbi évtizedekben egyre népszerűbbé válik. A mellé szinte kötelező tapas tálakban leggyakrabban olívabogyó, olajos magvak, patatas bravas. 

Sauli Kadarka 2022 és Kadarka 2023

Ifj. Márkvárt János

Ott tartottunk szeptember végén, hogy indul a Sauli Kadarka. Ez volt az első évjárat, amivel egy korábbról nem ismert kadarka stílus jött létre, ami az öreg tőkéken, a természetes módszereken és a kiváráson alapul. A közel 100 éves tőkék, a spontán erjedés és a hordós érlelés hármasa bevált, hetek alatt fogyott el a polcokról. Most folytatjuk, indul az új évjárat, ami egy arasznyival talán még jobban sikerült.

Magazin
Minket a BOR összeköt

Történetek a legaktuálisabb borainkról.

Borászok, borok, izgalmas történetek. Több száz cikk arról, ami minket a legjobban érdekel.

Listához adom