Március 2023

Hónap borai
6 jó bort válogattunk szeptemberre. Ajánlunk egy Böjtöt Egerből, Demeter Zoltánt Tokajból, a Balatonról pedig a Gellavilla új rozéját és Konyári Dániel kékfrankosát. Portugáliából a Niepoortot választottuk, Champagne-ból pedig a Dhondt-Grellet-t. Kapj fel egy palackot!

BÖJTEgri Csillag Superior 2022

NIEPOORTVertente 2019

GELLAVILLARozé "1799" 2022

DEMETER ZOLTÁNTokaji Furmint 2022

KONYÁRIKékfrankos 2021

DHONDT-GRELLETDans un Premier Temps Extra Brut

Válogatásaink szeptemberre
Szeptemberben havi válogatásunk mellett még egy-egy friss, nyári rozé és fehér borválogatás.

SZEPTEMBERIVálogatás 2023 (6×0,75 l; 4 311 Ft/l)

CSAK FEHÉRVálogatás (6×0,75 l; 4 089 Ft/l)

CSAK ROZÉVálogatás 2023 (6×0,75 l; 3 422 Ft/l)

LÉDÚS, KÖNNYŰ ÉS SZŰRETLENVálogatás 2023 (6×0,75 l; 5 874 Ft/l)

Bestillo Pálinkák
Pálinkának csak a magyar alapanyagból Magyarországon készült főzetet hívhatjuk. A képlet egyszerűnek tűnik, de a természet mindig tartogat meglepetéseket. A Bestillo tulajdonnosait a klímaváltozás nehéz helyzet elé állította, de ők némi kockázatot vállalva megoldást kerestek. Így készült el végül az új Vilmoskörte Pálinka és a részben olasz alapanyagból készült Piros Vilmos Párlat.

BESTILLOPiros Vilmoskörte Párlat

BESTILLOVilmoskörte Pálinka

Vespres Negre 2021
Az ünnepelt Priorati borvidéket gyűrűként veszi körbe a jól titkolt szomszéd, Montsant. Eddig bármit hoztunk innen, másnap szájhagyomány útján kezdett terjedni, hála Josep Grau birtokának. A tájképet itt is rég megformált teraszok határozzák meg, amiken bonsai forma grenache és cariñena tőkék sorakoznak öregen és szépen. A Vespres-ben ilyen parcellákról házasítják a két helyi fajtát kevés syrah-val, az új évjárat pedig zökkenőmentes folytatása a tavaly megszeretett bornak. Úgy marad emlékezetes, hogy közben minden korttyal észrevétlenül gördül is tovább. Organikus művelés, kézi szüret, spontán erjedés betonkádban, érlelés Stockinger hordókban. Végül palackozás szűrés, derítés nélkül.

Loliense Fehér 2022
A két loliense adja a Konyári pince választékának gerincét, és az első évjáratok óta mindkettő ugyanúgy készül. A fehér Loliense esetén is 16-17 éve szinte ugyanaz a recept: chardonnay, sauvignon blanc és olaszrizling. Ezúttal a házasítás majd' fele chardonnay, másik nagy része sauvignon blanc, kevés olaszrizlinggel. Olajos korty, fehér virág, őszibarack, rétegzett, széles íz a finomseprős érlelés miatt.