huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

GALIPETTE CIDRE Biologique (0,33 l) (Bio) - Bortársaság

GALIPETTE CIDREBiologique (0,33 l) (Bio)

A termék már nem kapható


A GALIPETTE (magyarul: előre bukfenc) Bretagne klasszikus almaborát, a cidre-t (ejtsd: szidre) játssza újra kortársan, természetesen, kisüzemi stílusban. 
Pur jus, vagyis koncentrátum helyett 100% almalé spontán erjesztve, természetes édességgel, alacsony alkohollal, minimális kéntartalommal.

A kispalack kézre áll, az ámbraszínű üveg passzol a mélysárga ciderhez, a habzás élénk, a buborékok finomak, az illat mellbevágó: sárga alma, vadvirág, szalma. A savai puhák, az íze sűrű, gazdag, mangós, citrusos. Pont annyira fanyar, hogy visszatérjünk még egy kortyra mielőtt letennénk a poharat. Magában, vagy friss kecskesajttal az igazi.

Míg ételben az osztriga, a jó vaj és a még jobb sajt határozza meg Bretagne vidéket, addig gyümölcsben és borban az almát járatták csúcsra a helyi termelők. Az almafajtáikat ciderre hangolták: apró szeműek, a héjuk tanninos, finoman rusztikus ízűek. A Galipette alapját is ezek a keserédes almák adják organikus gyümölcsösökből, környékbeli termelőktől. A télbe nyúló szüretet a pincénél darálás, áztatás, majd préselés követi. Az almalé tiszta karakterét spontán, lassú erjesztéssel követik le, majd a házasított cider a következő év tavaszán kerül palackba minimális hozzáadott kénnel.

természetes maradékcukor: 44 gr/l
össz. kéntartalom: 36 mg/lListához adom