huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

SENCHA KOUFU 2021 Japán zöld tea (70 g) - Bortársaság

SENCHA KOUFU 2021Japán zöld tea (70 g)

A termék már nem kapható


A nyári nagy melegben az egyik legegyszerűbb és legjobban működő teakészítés hideg vízzel történik. Ha nincs kéznél vízforraló vagy csak a napi folyadékszükséglet pótlását szeretnénk megoldani a víznél ízesebb módon, mindkét esetben a Mizudashi, azaz a hidegen áztatott tea a lehető legjobb megoldás.
A hidegen áztatott tea meleg társainál kevésbé keseredik, koffeintartalma is alacsonyabb, viszont a tea minden más – antioxidáns, élénkítő, energizáló, frissítő – hatásait hozza.

Elkészítése:
A lehető legegyszerűbben készíthető, ha egy palackba két púpos kanálnyi tealevelet teszünk, amelyet felöntünk vízzel, majd lefedve 8-10 órán át pihenni, ázni hagyjuk. Az idő vagy az éjszaka elteltével a teát leszűrjük. Különböző iskolák vannak, mindenki mást keres az így elkészült italban. A hidegen áztatott teák általában lágyabbak mint a meleg vízzel készült teák.
Nekünk az vált be a legjobban, hogy a felhasznált vizet már előtte is hűtjük, és a teljes áztatási időt a palack a hűtőben tölti. Ilyenkor tudja a tea legfrissebb, dinamikusabb ízeket hozni. Mivel a zöld teák alapjában is hűsítő, méregtelenítő, jótékony hatásúak, ez fog visszaköszönni az elkészült cold brew teánkban is.

A japán Sencha zöldebb, vibrálóbb, míg a kínai Green pearl krémesebb, édesebb ízvilágot hoz.
A nepáli Spring teánk pedig egy friss fehérbor hangulatát hozza, ezért is szolgáljuk fel ezt a teát általában talpas boros pohárból. Alap fehér boros poharat használhatunk.

Sokan jégkockával szeretik, ilyenkor érdemes egy sűrűbb alapot készíteni, több tealevéllel vagy hosszabb áztatással. De ha az elkészült tea fogyasztásakor várunk kicsit és nem jéghidegen isszuk, akkor kapjuk a legteljesebb ízélményt.

A cold brew tea elkészítése:
10 gramm, kb. két púpos evőkanál tealevél
1 liter hideg víz, lehetőleg használjunk szűrt vagy ásványvizet
1 éjszaka a hűtőben, kb. 8-10 óra
 


Még ajánljuk

HIMALAYAN ROYAL HANDCRAFTED TIPS 2021 Nepal tea (30 g)

HIMALAYAN ROYAL HANDCRAFTED TIPS 2021Nepal tea (30 g)

4 150 Ft
Polci ár4 150 Ft
Klub ár
3 800 Ft
ST. ANDREA Áldás 2021

ST. ANDREAÁldás 2021

4 450 Ft
Polci ár4 450 Ft
Klub ár
4 070 Ft
CHINCHONA Classic Indian Tonic Essence

CHINCHONAClassic Indian Tonic Essence

5 100 Ft
Polci ár5 100 Ft
Klub ár
4 670 Ft

Listához adom