huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BOTT FRIGYES Tökmagolaj (0,25 l) - Bortársaság

BOTT FRIGYESTökmagolaj (0,25 l)

A termék már nem kapható


Az alapanyag ipolyszalkai (egy Ipoly - menti falu a szlovák - magyar határon) barátjának szigorúan ellenőrzött, bio minősítésű területéről származik, bár ez a ma divatos minősítés nem jelenik meg a címkén. Nem ez a lényeg.
Természetes, friss, zamatos és minden más olajnál egészségesebb.
Ami pedig szintén fontos szempont: a borász és barátja két hónapon át egy tucat asszonynak és egy a tököket hasogató férfiembernek ad munkát Ipolyszalkán, akik a legmagasabb minőség érdekében heteken át kézzel szedik az olajnak való, héj nélküli tökmagot, az erre a célra termelt narancsszínű tökökből.

A szőlőhöz hasonlóan a tök is érzékeny az évjáratokra: főleg a napfényt szereti, s bár a minőséget nem, a mennyiséget nagyban befolyásolja a nap melege. Így lehetséges, hogy az első, nálunk megjelenő tökmagolaj rendkívül korlátozott mennyiségben, mindössze 800 palackkal készülhetett el.

Sötétzöld, sűrű, rendkívül karakteres, intenzív illatú és ízvilágú.


Márka

Bott Frigyes

Bott Frigyes

A tűpontos stílustól indult és jutott el rövid idő alatt a mély ízű, szűretlen borokig, közben pedig bejárta az óvilág legfontosabb borvidékeit. A választék színes és széles, ami minden borban közös: biodinamikusan művelt szőlő a muzslai Öreg-hegyről, spontán erjedés, szűretlen palackozás.

Listához adom