huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

FIGULA Olaszrizling 2022 6-os Válogatás - Bortársaság

FIGULA

Olaszrizling 2022 6-os Válogatás
Polci ár
36 400 Ft
Bortársaság Klub ár
33 360 Ft

Áraink bruttó árak.

Bolti információ“2022 forró és aszályos esztendő volt, ami túl sok jót nem ígért, de így a harmincadik évjárat után már megtanultuk, hogy a szőlőtermesztésben nincsenek általános igazságok. Egész nyáron azon dolgoztunk, hogy segítsünk a növényeknek túlélni a forróságot és a szárazságot, talajt takartunk, nem mozgattuk a földet és a lombfallal többet dolgoztunk, mint valaha. Július végén az érés teljesen leállt, a hőség miatt a tőkék úgy döntöttek, hogy inkább a túléléssel foglalkoznak, mintsem a termés beérlelésével. Némi aggodalommal, de tudomásul vettük, hogy ennek most így kell lennie. Augusztus végéig semmi komoly változást nem tapasztaltunk, így nem szüreteltünk. A cukor kevés volt a bogyókban, a savak összetétele keszekusza, de ami a legjobban zavart, a zamatok hiánya. Nem csoda, hiszen ilyen körülmények között leáll a vegetáció is a bogyóban. Szüretelhettünk volna, de minek. Türelmes, de feszült várakozás következett, és tudtuk, ha az éjszakai hőmérsékletek csökkennek szeptemberben, és még csapadék is lesz, akkor bármi megtörténhet. Így is lett, a vegetáció újraindult és szeptember végétől november elejéig bejöttek az olaszrizlingek.” Figula Mihály

A balatonfüredi borászat több dűlőből azonosan készített olaszrizling borai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megváltozzon bennünk a fajtáról alkotott kép. Egy-egy dűlős olaszrizlingjük mára viszonyítási pontként szolgál a boros életben. A ládát bontogatva mindig nagy öröm felfedezni a termőhely adta hol kisebb, hol nagyobb különbségeket.

Öt dűlős és egy hegybor került a válogatásba, izgalmas lenyomataként az évjáratnak: 

  • Figula Olaszrizling 2022
  • Figula Sóskút Olaszrizling 2022
  • Figula Száka Olaszrizling 2022
  • Figula Erdőszéle Olaszrizling 2022
  • Figula Öreghegy Olaszrizling 2022
  • Figula Gella Olaszrizling 2022

Még ajánljuk

Márka

Figula Mihály

Figula Misi minden dűlőt, karaktert és tőkét ismer, ezt a közeli viszonyt pedig évről évre viszont látjuk dűlős olaszrizlingjeiben. Szigorú hozamkorlátozás, egyszerű feldolgozás, hagyományos borkészítés, friss zenit-től a parcellaválogatásig a 30 hektáros balaton-felvidéki birtokon.

Listához adom