Egységár: 17 679 Ft / kg. Áraink bruttó árak.
Gyuga Pál élelmiszeripari külkereskedelemmel foglalkozott, Olaszországban sok időt töltve köteleződött el a jó kávék iránt. A saját márka létrehozásához amerikai útjaI adta meg a végső elhatározást a 2010-es évek elején: New Yorkban tanuló fia, Áron mutatta meg neki az akkor ott már fellendült “specialty kávék” magas minőségét. A márkát ott alapították, az üzemet, a mikropörkölőt már itthon hozták létre. A beszerzéstől a pörkölésen és a csomagoláson át az arculatig mindent saját kézben tartanak, mert szerintük “nem lehet kompromisszumot kötni”. Közvetlenül vásárolnak nyers kávét fenntartható, etikus gazdálkodást folytató el salvadori, guatemalai, costa ricai és vietnámi kávéfarmoktól.
El Salvador Single Origin – specialty* kávé, presszó
Eredet: El Salvador, Apaneca, Los Cerritos Farm - termelő: Sonia Castaneda
Fajta: Bourbon arabica
Pörkölés: espresso – közepes
Profil: étcsokoládé, szárított gyümölcsök, nádcukor
*specialty kávé: a kifejezés a legmagasabb minőségű kávékra vonatkozik. Az SCA (Specialty Coffee Association) által meghatározott 100 pontos rendszerben a 80 pont feletti kávék kapják meg a “specialty” minősítést. A világ kávéinak kb. 10-15%-a ilyen minősítésű. A pontszámhoz a termesztés helyét és módját (kávéövben található, azonosítható, etikusan gazdálkodó, egyetlen kávéfarmról származik), a feldolgozás folyamatát (kézzel szedett), a fair trade kereskedelem iránti elkötelezettséget, a pörkölési eljárást és a kész kávé élvezeti értékét veszik figyelembe. A specialty kávék pörkölése világos vagy közepes.