Borboltjainkban a vásárlási idősávot betartva továbbra is várunk mindenkit 19:00 óráig.
GREEN PEARL Kínai zöld tea (50g)

GREEN PEARL
Kínai zöld tea (50g)

A termék már nem kapható.

A nyári nagy melegben az egyik legegyszerűbb és legjobban működő teakészítés hideg vízzel történik. Ha nincs kéznél vízforraló vagy csak a napi folyadékszükséglet pótlását szeretnénk megoldani a víznél ízesebb módon, mindkét esetben a Mizudashi, azaz a hidegen áztatott tea a lehető legjobb megoldás.

 

A hidegen áztatott tea meleg társainál kevésbé keseredik, koffeintartalma is alacsonyabb, viszont a tea minden más – antioxidáns, élénkítő, energizáló, frissítő – hatásait hozza.

 

Elkészítése

A lehető legegyszerűbben készíthető, ha egy palackba két púpos kanálnyi tealevelet teszünk, amelyet felöntünk vízzel, majd lefedve 8-10 órán át pihenni, ázni hagyjuk. Az idő vagy az éjszaka elteltével a teát leszűrjük. Különböző iskolák vannak, mindenki mást keres az így elkészült italban. A hidegen áztatott teák általában lágyabbak mint a meleg vízzel készült teák.

Nekünk az vált be a legjobban, hogy a felhasznált vizet már előtte is hűtjük, és a teljes áztatási időt a palack a hűtőben tölti. Ilyenkor tudja a tea legfrissebb, dinamikusabb ízeket hozni. Mivel a zöld teák alapjában is hűsítő, méregtelenítő, jótékony hatásúak, ez fog visszaköszönni az elkészült cold brew teánkban is.

 

A japán Sencha zöldebb, vibrálóbb, míg a kínai Green pearl krémesebb, édesebb ízvilágot hoz.

A nepáli Spring teánk pedig egy friss fehérbor hangulatát hozza, ezért is szolgáljuk fel ezt a teát általában talpas boros pohárból. Alap fehér boros poharat használhatunk.

 

Sokan jégkockával szeretik, ilyenkor érdemes egy sűrűbb alapot készíteni, több tealevéllel vagy hosszabb áztatással. De ha az elkészült tea fogyasztásakor várunk kicsit és nem jéghidegen isszuk, akkor kapjuk a legteljesebb ízélményt.

 

A cold brew tea elkészítése:

 

10 gramm, kb. két púpos evőkanál tealevél

1 liter hideg víz, lehetőleg használjunk szűrt vagy ásványvizet

1 éjszaka a hűtőben, kb. 8-10 óra

A legjobb tételek