Az ország néhány területére a Sprinter Futárszolgálat segítségével szállítunk. A megnövekedett rendelésszámok miatt előfordulhatnak néhány napos késések.
GLENMORANGIE Glenmorangie 18 years old

GLENMORANGIE
Glenmorangie 18 years old

Polci ár
38 500 Ft
Egységár: 55 000 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

A  whisky 18 éves érlelésének első 15 évét hagyományos, amerikai tölgyfahordókban töltötte, ezt követően áttöltötték az utolsó 3 évre Oloroso Sherry hordókba a kompexitás és a gazdag ízek, aromák elérésének érdekében. A hosszú érlelés ellenére sem fekszik rá a hordó az italra: komplexitás, kiváló egyensúly, strukturáltság jellemzi. A sokszínű hordónak köszönhetően vátlozatos aromák köszönnek vissza a whisky-ből: édeskés, fűszeres, később étcsokoládés, mélyebb jegyek, megjelennek a kávéra, kókuszra, dohányra, mézre emlékeztető ízek. Behízelgő, barátságos karakter.

 

“The wood makes the whisky.” - Dr. Bill Lundsen.

Terroirközpontú szemlélet, precizitás, természetközeliség jellemzi a lepárlót. Ők rendelkeznek Skócia leghosszabb (5 méter magas) lepárlóoszlopaival is, ami a whisky minősége szempontjából is meghatározó, hiszen csak a legtisztább komponensek, a „cream de la cream” jut el az oszlop tetejéig és kerül át a párlatba. A lepáró saját vízforrással rendelkezik, aminek vize különleges, kemény és nagyon tiszta. Hordóik első vagy másodtöltésűek, ügyelnek arra, hogy a fa hozzátegyen az ízhez, ami komplexitást, intenzív aromákat ígér. Elsősorban sherry, portói és sauternes-i hordókat alkalmaznak.

whisky
Whiskey
Glenmorangie
Highland
0,7 l
43 alk
A legjobb tételek