A termék már nem kapható
Amíg a legtöbb nagy rummárka nádlevelet és melaszt hoz a világ más részeiről, addig a Bacoo rumot helyben termesztett tiszta nádléből készítik, hogy aztán helyben a birtokon érleljék és palackozzák. A környezettudatos farmjukon és üzemükben három fontos alapelv létezik: minőség, következetesség és karakteresség. Ebben a szellemben a feldolgozás során keletkezett melléktermékeket sikeresen beépítik a természetes körforgásukba, esetleg továbbértékesítik. Ez a fehér rum 3 évig ex-bourbon hordókban érik, hogy utána átszűrve kivonják az onnan felvett színanyagokat, meghagyva a tiszta zamatokat, mint kókuszkrém, karamellizált banán, érett mangó és cukrozott lime. A címkén látható és a nevet viselő mitológiai szellem a Bacoo („BAH-KU”), egy törpeszerű karakter, aki a Karib-térségben az üres, lezárt rumosüvegekben található meg és gazdáját kívánságokkal jutalmazza meg.