A termék már nem kapható
100%-ban kék agavéból készült ital az ország nyugati feléről, Jaliscoból. Nevét az egykor aktív vulkánról, a „Volcán de Tequila”-ról kapta, ami bazaltban és vasban gazdag talajréteget alakított ki. 9 évnél előbb nem szüretelik le az itteni termést, a feldolgozása során téglakemencékben sütik őket, hogy aztán kőkorong segítségével nyerjék ki a levét. A címkén látható 4 jegyű számsor („NOM” azonosító) a lepárlót jelöli, és minden hiteles lepárlót „CRT” jelzéssel látnak el. A Cristalino kétféle érlelésből készül: anejo, ami minimum 1 évig Glenmorangie whiskys hordókban érlelődött, valamint extra anejoból, mely Hennessys cognachordókba került minimum 3 évre. Robusztus és gazdag szerkezet, szárított gyümölcsök, csokoládé, dohány, karamell és vanília társaságában.