Borvidék: Champagne – Montagne de Reims
Birtokméret: 11 hektár
Jellemző szőlőfajták: pinot noir, pinot meunier, chardonnay
„Hagyok időt a boroknak. Hosszan érlelünk hordóban, finomseprőn, a préseléstől a palackozásig pedig összesen háromszor mozgatjuk a bort. A krémes textúrát a rezervbor adja, a feszes szerkezetet pedig az évjárat bora. Ezért igyekszünk megtartani az energiát a borokban úgy, hogy a három év érlelés végére is maradjon belőle. A pincében ezért nem zavar a redukció és ezért kerüljük az almasavbomlást, aminek amúgy sem volt hagyománya a borvidéken, mert a pincék mindig túl hidegek voltak hozzá.” – R. Bérêche
Régóta meghatározó termelők a borvidéken. Vincent és Raphaël Bérêche, édesapjukkal, Jean-Pierre-rel közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A birtok életében a nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes szőlőművelésre a borvidéken. Azóta organikus módszerekkel, a biodinamika preparátumaival kiegészítve művelik saját tizenegy hektár szőlőjüket. Parcelláikon a három fő fajta egyenlő arányban terem, a talajt pedig szinte mindenhol a mészkő határozza meg. Az alapborok minimális beavatkozással készülnek, spontán erjednek hordóban, majd almasavbontás nélkül, májusban kerülnek palackba, szűretlenül. A második erjedés idejére, a palackok nagy részét koronazár helyett natúr parafa zárja, hogy a seprőn érlelés alatt a pezsgő kommunikáljon a külvilággal és oxigénhez jusson. Így a szerkezet krémesebb, a buborékok pedig finomabbak lesznek. Raphaël kötényben, csavarkulccsal a farzsebében üdvözöl minket. A pincének patinája van, a palackokat pedig egyenként, kézzel degorzsálják.