A Billecart család nagy és ismert név a régióban most már hetedik generáció óta. Hírnevüket bizonyítja, hogy Mareuil-sur-Ay-ben, ahol a birtok központja található, utcát is elneveztek az egyik felmenőről.
A pezsgőház több mint 200 éves története Nicolas François Billecart és Elisabeth Salmon házasságkötésével kezdődött 1818-ban. Hamar az egyik legmeghatározóbb birtokává váltak a borvidéknek. Persze voltak mélypontok is a történetükben: az első világháborút követően nem lehetett munkaerőt találni a borvidéken, és mindössze 75 ezer palack maradt a több évtized alatt felhalmozott készletből. Ebből a helyzetből állt talpra a borászat, és lett mára valóságos pezsgőbirodalom. Összesen 200 hektárnyi szőlőültetvényről dolgoznak fel szőlőt. A maison talán leghíresebb dűlője közvetlenül a feldolgozó mellett található Clos Saint-Hilaire egy hektárnyi terület, amit teljesen organikusan művelnek.
A grand cru szőlőterületek termését a XVII-XVIII. századból származó, mészkőbe vájt, ideális hőmérsékletű és páratartalmú két kilométer hosszú pincerendszerben érlelik, és mintegy 8 millió palack pihen degorzsálásra várva.
1958-ban a helyi sörfőzdék inspirációjával bevezetik a borvidéken először a hűtés technológiáját. Az alacsony hőmérsékleten történő hosszú erjedésnek és ülepítésnek köszönhetően az elegáns frissesség azóta névjegyévé vált a Billecart-Salmonnak. Szőlőterületek megvásárlásába a jövőben nem terveznek befektetni, mivel nagyon drágák a területek (1,5 millió euró/hektár), és amúgy maga a szőlőültetvény „csak” 80 évre szóló befektetés. Helyette, inkább hatalmas Stockinger, Seguin Moreau és Taransaud hordókat vásároltak, amelyeket a következő 400 évben biztosan tudnak használni. Jelenleg 24 nagy fahordóval, és több, mint 400 kishordóval rendelkezik a pince, ezzel az egyik legnagyobb hordóparkjuk van a borvidéken.