RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

Borvidék: Champagne - Côte des Bar
Birtokméret: 7 hektár
Szőlőfajták: pinot noir, chardonnay, pinot blanc
Borkészítés: Az évi 13 ezer palack pezsgőhöz a teljes terület kis részéről, néhány parcelláról válogatnak, a termés nagy részét pedig nagyobb házaknak adják át. A szőlő organikus művelését biodinamikus preparátumokkal és házi teákkal egészítik ki, a dűlőkben méhészkednek és állatokat tartanak. A természetközeli szőlészkedést a pincében precíz és kontrollált borkészítés váltja. A világos, föld feletti feldolgozóban a coquard présekről csak az első frakció, a cuvée kerül a hűtött tartályokba, ahol szelektált helyi élesztővel indul az erjedés. Clément érzékeny borász. Rajong a savakért és a tiszta ízekért. Intenzív, filigrán és elegáns borokat készít, visszafogott habzással, kevés érett jeggyel, több primőr gyümölccsel.
Honlap: https://champagne-chpiconnet.fr/