Otthonuk és a birtok szíve Ay faluban, az egyik legnagyobb presztízsű grand cru termőterületen, Épernay-től 3 km-re található, a Marne folyó és a Reims-hegység között. A történelmi múltú pezsgőházat 1838-ban alapította két német származású kereskedő Aix-la-Chapelle-ben. William Deutz és Pierre-Hubert Geldermann az alapítástól kezdve kitartóan vásárolták fel a legjobbnak tartott dűlőket Ay szomszédságában, így építve a birtokot. Fiaik idejére már a Deutz az egyik legkedveltebb champagne márka volt. Az 1911-es champagne-i lázadások, az első világháború, és az azt követő szűkös évek nyomán majdnem 50 évre erősen visszaesett a Deutz pozíciója.
Viszont, a pezsgőház az örökösök tulajdonában maradt egészen 1983-ig, amikor felvásárolta a Rouzaud-család (amely a Roederer-háznak is tulajdonosa), és ezzel izgalmas, új fejezet indult nagyszabású fejlesztésekkel. Ma 46 hektárnyi saját művelésű területük van, és összesen mintegy 250 hektárról szüretelnek, ami biztosítja számukra a legjobb minőségű, gondosan válogatott szőlőtermést. Kivételes adottságuk, hogy a szőlő 75%-a grand cru vagy premier cru területről érkezik feldolgozójukba.
A pincemester Michel Davesne mellett Fabrice Rosset elnök-vezérigazgató is részt vesz a cuvée-k megalkotásában. A legfőbb cél természetesen, hogy a Brut Classic a Deutz jellegzetes stílusát képviselje: egyszerre legyen harmonikus és friss, végtelenül precíz és mégis barátságos. Pezsgőik talán legszebb karakterjegye a selymes habzás és az apró, finoman elomló buborékok. Ehhez a kulcs a hosszú, minimum 3 év érlelés, ami a presztízs cuvée-k esetében 7-10 év!