Bortársaság - FoxPost

FAJTA:

RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

Borvidék: Champagne - Côte des Bar
Birtokméret: 7 hektár

Szőlőfajták: pinot noir, chardonnay, pinot meunier
Borkészítés: 2015-óta a legjobb szőlőkből, 2-3 parcelláról saját pezsgő is készül a család régi hétvégi házának (Domaine de Bichery) hátsó udvarán. Az organikus művelésű idős tőkékről szedett szőlőt a családi háztól 400 méterre, a Piconnet pincében préselik, majd a cuvée és taille frakció együtt érkezik az 1760-as kőház rusztikus pincéjébe. Idős, vetemedett gerendák, vakolatlan kőfalak, néhány tartály és 10-15 burgundi hordó. Itt készül a pince ötezer palack pezsgője. Az must spontán erjed, majd tíz hónapig érik hordóban és tartályban, a házasított alapbor pedig derítés és szűrés nélkül kerül a palackokba. Raphaël borait érett ízek, oxidatív jegyek és széles, seprőn érett karakter határozza meg. Mivel a család fő tevékenysége a szőlőtermesztés, a pincében minden évben csak kis tételek készülnek el, de a legnagyobb türelemmel.

Honlap: https://www.domainedebichery.com/