RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

Leclerc Briant

Borvidék: Champagne
Birtokméret: 14 hektár
Fontosabb dűlők: La Croisette, Les Basses Piéres, Le Clos des Trois Clochers
Szőlőfajták: chardonnay, pinot noir, pinot meunier
Borkészítés: Az ültetvények gondozásán túl a borkészítés is kíméletesebb, alacsonyabb hozammal dolgoznak, a préselés során több részre osztva a mustot. Alapboraik spontán erjednek, és jellemzően szűretlen, derítetlen állapotban kerülnek palackba. A biodinamika elveit követve a második erjedéshez a szőlőtőkék életritmusához illeszkedve június-július körül palackoznak, a non-vintage pezsgők házasításakor maximum 5-10% rezervbort használnak. A palackok 35 méter mélységben érlelődnek, degorzsálás után alacsony dosage hozzáadása jellemző.
Honlap: http://leclercbriant.fr/uk/