Paul Bara neve szinte teljesen összeforrott Bouzy településsel, és ha meg akarjuk ismerni Champagne ezen falva környékén készülő pezsgőket, akkor nem túlzó kijelenteni, hogy a Bara borok mindenképpen viszonyítási pontok.
A család 1833-ban érkezett Bouzy-ba, régóta termeszt szőlőt, de a birtok sokáig farmként üzemelt. Az 1950-es években értékesített pezsgőt először saját név alatt Paul Bara, aztán 1965-ben a vidéki kisházból és istállóból, pince és feldolgozó lett.
Azóta a borászat 11 hektárra növekedett, csak saját szőlőből készítenek pezsgőt, tehát a birtok büszkén viselheti az RM – récoltant manipulant – megnevezést. Nem sok kis termelő van Champagne-ban, akinek a pezsgőit minőségben, sikerességben, presztízsben és konzisztenciában is a legnagyobb maison-okhoz hasonlítják.
A szőlőültetvények Montaigne de Reims legjobb részein helyezkednek el, és mindegyik Grand cru besorolású, a tőkék átlag életkora 40 év, és borvidéki viszonylatban alacsony a tőketerhelés. A Bara pezsgők hosszú érlelésre szánt italok, hosszan eltarthatóak, letisztultak és elképesztő gazdagság jellemzi őket. A borászatot most már Paul lánya, Chantale vezeti, aki immár a hatodik generáció.