FAJTA:

RÉGIÓ:

TERMELŐ:

Torelló

Borvidék: Penedès

Birtokméret: 135 ha

Jellemző szőlőfajták: macabeo, xarel-lo, parellada, chardonnay, subirat parent, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, syrah

Borkészítés: Kézi szüretelés és fürtválogatás. Nagyon figyelnek a leszedett szőlőszemek megfelelő cukor - sav egyensúlyára, a leszedést követő 15 percben pedig már el is kezdik feldolgozni a szőlőt, hogy az oxidáció és a spontánerjedés ne kezdődhessen meg. A feldolgozást egy újbóli válogatás követi – technológiai rendszerük lehetővé teszi a szén-dioxid mennyiség csökkentését az erjesztés előtt, csökkentve a szulfátok koncentrációját a borban. A Torello család nagy gondot fordít a hagyományok megőrzésére, így kézzel rázzák és forgatják a palackokat az érlelés időszakában.

Honlap: http://www.torello.com