VEUVE CLICQUOT Extra Brut Extra Old

VEUVE CLICQUOT
Extra Brut Extra Old

Polci ár
27 500 Ft
Egységár: 36 667 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

Dominique Demarville (Maison Veuve Clicquot - Chef de Cave): „ az Extra Brut Extra Old a Veuve Clicquot ház lényegét mutatja, a legfontosabb értékeinkből áll össze, ezek: a tapasztalat, az örökség, és az innováció. „

A Veuve Clicquot ház Champagne legnagyobb reserve bor készletét birtokolja, mintegy 400 tételt 17 évjáratból, egészen az 1988-tól kezdve, erre a kollekcióra mint a Veuve Clicquot identitás őrzőire tekintenek. Dominique Demarville, a Veuve Clicquot pincemestere alkotta meg ezt a merészen új stílusú champagne-t, amit a legendás Yellow Label eszenciájaként/lelkeként is emlegetnek. Az Extra Old Extra Brut egy teljesen új alkotásként kizárólag reserve borok házasításával született hat évjárat házasításával, 1988-2010 között válogatva, 1988, 1996, 2006, 2008, 2009 és 2010 került bele.

A fajták arányai szinte megegyeznek azzal, amit Madame Clicquot preferált az 1800-as évek elején: 47% Pinot Noir, 27% Chardonnay és 26% Pinot Meunier. Az alapbort három évig érlelték tartályokban finomseprőn (kb 5% tölgyfa), majd a palackozást és a második erjedést követően újabb három évet pihent a pincében degorzsálás előtt. A hosszú, lassú érlelés annyi lágyságot és könnyedséget adott, hogy csak nagyon alacsony dosage-t adtak hozzá, mindössze 3 grammot – a ház történetében ez a legalacsonyabb. Az új champagne is hű Madame Clicquot mottójához: csak egy minőség létezik, a legjobb.

 

Intenzív aromák és ízek, ringló, őszibarack és fűszeres Meyer citrom, csipetnyi tölgyfa. Erőteljes és komplex korty, gazdag ízek, selymes textúra, friss ásványosság és a lecsengésében a Yellow Label védjegyeként ismert pirítós jegyekkel lágyítva.

Decanter 95 pont

champagne
Veuve Clicquot Ponsardin
Champagne
0,75 l
12 alk
A legjobb tételek