huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BERECHE ET FILS Brut Reserve - Bortársaság

BERECHE ET FILSBrut Reserve

Polci ár
22 500 Ft
Bortársaság Klub ár
20 620 Ft

Egységár: 30 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ



Régóta meghatározó growerek a borvidéken. Vincent és Raphaël Bérêche édesapjukkal, Jean-Pierre-rel közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A birtok életében a nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes szőlőművelésre a borvidéken. Azóta organikus-biodinamikus módszerekkel művelik saját tizenegy hektár szőlőjüket. Parcelláikon a három fő fajta egyenlő arányban terem, a talajt pedig szinte mindenhol a tiszta mészkő határozza meg. Az alapborok minimális beavatkozással készülnek, spontán erjednek hordóban, majd almasavbontás nélkül, májusban kerülnek palackba szűretlenül. A második erjedés idejére a palackok nagy részét koronazár helyett natúr parafa zárja, hogy a seprőn érlelés alatt a pezsgő kommunikáljon a külvilággal, lélegezzen. Így „a szerkezet krémesebb, a buborékok pedig finomabbak lesznek.” – mondja Raphaël, aki kötényben, csavarkulccsal a farzsebében üdvözöl minket a pincéből kilépve. A pincének patinája van, a palackokat pedig egyenként, kézzel degorzsálják.
A birtok bestsellere és évről-évre stabil pontja a Brut Réserve. Házasítás összesen hét hektárról, 40 évnél idősebb telepítésekről. A három fajta aránya szinte megegyező, a végső házasítás harmada rezervbor. A szűretlen palackozás után 2-3 év palackérlelés, majd degorzsálás következik. 

Dosage: 7 g/l.



Még ajánljuk

SAUSKA Extra Dry

SAUSKAExtra Dry

5 900 Ft
Polci ár5 900 Ft
Klub ár
5 400 Ft
LECLERC BRIANT Château d'Avize Blanc de Blancs 2012

LECLERC BRIANTChâteau d'Avize Blanc de Blancs 2012

125 000 Ft
Polci ár125 000 Ft
Klub ár
114 580 Ft
BERECHE ET FILS Ay 2014 Grand Cru

BERECHE ET FILSAy 2014 Grand Cru

86 900 Ft
Polci ár86 900 Ft
Klub ár
79 650 Ft

Borászat

Bereche et Fils

Raphaël és Vincent Béreche közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes művelésre Champagne-ban. Érettségre, mélységre, oxidatív jegyekre épülő Champagne stílus, a borvidék legjobb nevű dűlőiről.

Listához adom