huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BERECHE ET FILS Brut Réserve - Bortársaság

BERECHE ET FILSBrut Réserve

Polci ár
27 000 Ft
Bortársaság Klub ár
25 650 Ft

Egységár: 36 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információKözös történetünk a Bérêche testvérekkel 2019 májusában indult, az egyik első grower birtok volt az övék Champagne-ban, amit meglátogattunk. Édesapjukkal, Jean-Pierre-rel közösen vezetik az 1847 óta működő családi pincét, 2004 óta organikus, biodinamikus módszerekkel a szőlőben. Az alapborok minimális beavatkozással készülnek, spontán erjednek, majd szűretlenül kerülnek palackba a második erjedéshez. A pincének patinája van, a palackokat egyenként, kézzel degorzsálták, amikor megérkeztünk. Raphaël Bérêche kötényben, csavarkulccsal a farzsebében üdvözölt minket. 
Azóta minden évben nagy izgalommal várjuk az új szállítmányt, az idei pár héttel ezelőtt futott be, két kistételes ritkaság (Campania Remensis és Aÿ grand cru) mellett ismét érkezett a birtok bestselleréből. A Brut Réserve a pince legfontosabb bora, házasítás összesen hét hektárról, 40 évnél idősebb tőkékről. A három fajta (chardonnay, pinot noir, pinot meunier) aránya egyenlő, a végső házasítás harmada rezervbor. A szűretlen töltés után palackos erjedés, majd 2-3 év érlelés következik. 
Aranyba hajló szín, élesztős, süteményes jegyek, diós, szinte szamorodnis illatok. A korty ízgazdag, kristálytiszta, nagyvonalú. Ez a bor úgy került az évek során Champagne élvonalába, hogy közben megtartotta személyes és teljesen egyedi stílusát.
2023. szeptemberi degorzsálás. 
Dosage: 4 g/l.Még ajánljuk

Borászat

Bereche et Fils

Raphaël és Vincent Béreche közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes művelésre Champagne-ban. Érettségre, mélységre, oxidatív jegyekre épülő Champagne stílus, a borvidék legjobb nevű dűlőiről.

Listához adom