huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BERECHE ET FILS Brut Reserve Magnum - Bortársaság

BERECHE ET FILSBrut Reserve Magnum

Polci ár
47 900 Ft
Bortársaság Klub ár
43 900 Ft

Egységár: 31 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Készleten

Régóta meghatározó growerek a borvidéken. Vincent és Raphaël Bérêche édesapjukkal, Jean-Pierre-rel közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A birtok életében a nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes szőlőművelésre a borvidéken. Azóta organikus-biodinamikus módszerekkel művelik saját tizenegy hektár szőlőjüket. Parcelláikon a három fő fajta egyenlő arányban terem, a talajt pedig szinte mindenhol a tiszta mészkő határozza meg. Az alapborok minimális beavatkozással készülnek, spontán erjednek hordóban, majd almasavbontás nélkül, májusban kerülnek palackba szűretlenül. A második erjedés idejére a palackok nagy részét koronazár helyett natúr parafa zárja, hogy a seprőn érlelés alatt a pezsgő kommunikáljon a külvilággal, lélegezzen. Így „a szerkezet krémesebb, a buborékok pedig finomabbak lesznek.” – mondja Raphaël, aki kötényben, csavarkulccsal a farzsebében üdvözöl minket a pincéből kilépve. A pincének patinája van, a palackokat pedig egyenként, kézzel degorzsálják.
A birtok bestsellere és évről-évre stabil pontja a Brut Réserve. Házasítás összesen hét hektárról, 40 évnél idősebb telepítésekről. A három fajta aránya szinte megegyező, a végső házasítás harmada rezervbor. A szűretlen palackozás után 2-3 év palackérlelés, majd degorzsálás következik. 

Dosage: 7 g/l.


Még ajánljuk

HENRIOT Brut Souverain

HENRIOTBrut Souverain

23 900 Ft
Polci ár23 900 Ft
Klub ár
21 900 Ft
BERECHE ET FILS Brut Reserve

BERECHE ET FILSBrut Reserve

22 500 Ft
Polci ár22 500 Ft
Klub ár
20 620 Ft
DEUTZ Brut Rosé Champagne

DEUTZBrut Rosé Champagne

30 500 Ft
Polci ár30 500 Ft
Klub ár
27 950 Ft

Borászat

Bereche et Fils

Raphaël és Vincent Béreche közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes művelésre Champagne-ban. Érettségre, mélységre, oxidatív jegyekre épülő Champagne stílus, a borvidék legjobb nevű dűlőiről.

Listához adom