huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BERECHE ET FILS Brut Réserve Magnum - Bortársaság

BERECHE ET FILSBrut Réserve Magnum

Polci ár
53 500 Ft
Bortársaság Klub ár
49 040 Ft

Egységár: 35 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információRégóta meghatározó growerek a borvidéken. Vincent és Raphaël Bérêche édesapjukkal, Jean-Pierre-rel közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A birtok életében a nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes szőlőművelésre a borvidéken. Azóta organikus-biodinamikus módszerekkel művelik saját tizenegy hektár szőlőjüket. Parcelláikon a három fő fajta egyenlő arányban terem, a talajt pedig szinte mindenhol a tiszta mészkő határozza meg. Az alapborok minimális beavatkozással készülnek, spontán erjednek hordóban, majd almasavbontás nélkül, májusban kerülnek palackba szűretlenül. A második erjedés idejére a palackok nagy részét koronazár helyett natúr parafa zárja, hogy a seprőn érlelés alatt a pezsgő kommunikáljon a külvilággal, lélegezzen. Így „a szerkezet krémesebb, a buborékok pedig finomabbak lesznek.” – mondja Raphaël, aki kötényben, csavarkulccsal a farzsebében üdvözöl minket a pincéből kilépve. A pincének patinája van, a palackokat pedig egyenként, kézzel degorzsálják.
A birtok bestsellere és évről-évre stabil pontja a Brut Réserve. Házasítás összesen hét hektárról, 40 évnél idősebb telepítésekről. A három fajta aránya szinte megegyező, a végső házasítás harmada rezervbor. A szűretlen palackozás után 2-3 év palackérlelés, majd degorzsálás következik. 

Dosage: 7 g/l.


Még ajánljuk

BERECHE ET FILS Brut Réserve
Hónap bora

BERECHE ET FILSBrut Réserve

25 500 Ft
Polci ár25 500 Ft
Klub ár
23 370 Ft
BORTOLOMIOL Prior Brut 2022 – DOCG Jeroboam

BORTOLOMIOLPrior Brut 2022 – DOCG Jeroboam

35 000 Ft
Polci ár35 000 Ft
Klub ár
32 080 Ft
VEUVE CLICQUOT Extra Brut Extra Old (díszdobozban)

VEUVE CLICQUOTExtra Brut Extra Old (díszdobozban)

38 500 Ft
Polci ár38 500 Ft
Klub ár
35 290 Ft

Borászat

Bereche et Fils

Raphaël és Vincent Béreche közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes művelésre Champagne-ban. Érettségre, mélységre, oxidatív jegyekre épülő Champagne stílus, a borvidék legjobb nevű dűlőiről.

Listához adom