huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BERECHE ET FILS Brut Réserve Magnum - Bortársaság

BERECHE ET FILSBrut Réserve Magnum

A termék már nem kapható


Régóta meghatározó growerek a borvidéken. Vincent és Raphaël Bérêche édesapjukkal, Jean-Pierre-rel közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A birtok életében a nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes szőlőművelésre a borvidéken. Azóta organikus-biodinamikus módszerekkel művelik saját tizenegy hektár szőlőjüket. Parcelláikon a három fő fajta egyenlő arányban terem, a talajt pedig szinte mindenhol a tiszta mészkő határozza meg. Az alapborok minimális beavatkozással készülnek, spontán erjednek hordóban, majd almasavbontás nélkül, májusban kerülnek palackba szűretlenül. A második erjedés idejére a palackok nagy részét koronazár helyett natúr parafa zárja, hogy a seprőn érlelés alatt a pezsgő kommunikáljon a külvilággal, lélegezzen. Így „a szerkezet krémesebb, a buborékok pedig finomabbak lesznek.” – mondja Raphaël, aki kötényben, csavarkulccsal a farzsebében üdvözöl minket a pincéből kilépve. A pincének patinája van, a palackokat pedig egyenként, kézzel degorzsálják.
A birtok bestsellere és évről-évre stabil pontja a Brut Réserve. Házasítás összesen hét hektárról, 40 évnél idősebb telepítésekről. A három fajta aránya szinte megegyező, a végső házasítás harmada rezervbor. A szűretlen palackozás után 2-3 év palackérlelés, majd degorzsálás következik. 

Dosage: 7 g/l.


Még ajánljuk

Borászat

Bereche et Fils

Raphaël és Vincent Béreche közösen vezetik az 1847-óta működő családi pincét. A nagy változást 2004 hozta, amikor a fiatal testvérpár az elsők között tért át vegyszermentes művelésre Champagne-ban. Érettségre, mélységre, oxidatív jegyekre épülő Champagne stílus, a borvidék legjobb nevű dűlőiről.

Listához adom