huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DOM PÉRIGNON Dom Pérignon 2010 Lady Gaga Edition (díszdobozban) - Bortársaság

DOM PÉRIGNONDom Pérignon 2010 Lady Gaga Edition (díszdobozban)

Polci ár
140 000 Ft
Bortársaság Klub ár
133 000 Ft

Egységár: 186 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információLady Gaga, a folyamatosan újjászülető művész és Vincent Chaperon, a Dom Pérignon minden évjáratban újat alkotó pincemesterének kollaborációja. A palackban a 2010-es cuvée, csomagolása Lady Gaga ódája az évjárathoz.

Ha a legenda nem is igaz, miszerint a bencés szerzetes, Dom Pierre Pérignon (1638-1715) egymaga találta volna fel a pezsgőt, mint kategóriát, annyi biztos, hogy a ma ismert metodika számos eleme hozzá köthető. A valaha ismert egyik legnagyobb borász-feltaláló összesen 47 évjáratot kísért végig a Hautvillers-i Apátságban. Alapszabály a kezdetektől, hogy a Dom Pérignon csak a legjobb évjáratokban készülhet el, így kizárólag vintage champagne-ként kerülhet forgalomba. Alapbora mindig is a két meghatározó fajta, a pinot noir és chardonnay változó arányú házasítása volt, a palackérlelés pedig minimum hét évig tart. Tehát a pincemester (2019-ig Richard Geoffroy) itt - a többi nagy háztól eltérően - nem egy finomra csiszolt saját stílust követ le sok évjárat és még több féle alapborának házasításával, hanem minden egyes évjáratban (ha az elég jónak bizonyul) új stílust hoz létre, összhangban a ház klasszikus karakterével és az adott évjárat legjobb tulajdonságaival. 2010 egy vitatott év, a nagy házak közül sokan nem is jelentkeztek vintage borokkal, a Dom Pérignon, ha sok válogatással és kevés összmennyiséggel is, mégis elkészítette. A palack patinás, mint egy antik bútor. Kitöltve vibráló, életteli, a házra jellemző trópusi gyümölcs és ásványok illata, kortyban szikár, sokrétegű és pontos. Ilyen a borvilág egyik legnagyobb klasszikusa.


Még ajánljuk

Borászat

Dom Pérignon

Nevét egy 17. századi szerzetesről kapta, aki forradalmasította a borkészítést a régióban olyan újításokkal, mint a kora reggeli szüret, a több szakaszban préselés vagy a maceráció minimalizálása. Az első Dom Pérignon 1921-ben készült, és 1959-ben kezdtek rosé champagne-t is készíteni.

Listához adom