huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DOM PÉRIGNON Dom Pérignon 2010 Magnum - Bortársaság

DOM PÉRIGNONDom Pérignon 2010 Magnum

A termék már nem kapható


Ha a legenda nem is igaz, miszerint a bencés szerzetes Dom Pierre Pérignon (1638-1715) egymaga találta volna fel a pezsgőt, mint kategóriát, annyi biztos, hogy a ma ismert metodika számos eleme hozzá köthető. A valaha ismert egyik legnagyobb borász-feltaláló összesen 47 évjáratot kísért végig a Hautvillers-i Apátságban. Alapszabály a kezdetektől, hogy a Dom Pérignon csak a legjobb évjáratokban készülhet el, így kizárólag vintage champagne-ként kerülhet forgalomba. Alapbora mindig is a két meghatározó fajta, a pinot noir és chardonnay változó arányú házasítása volt, a palackérlelés pedig minimum hét évig tart. Tehát a pincemester (2019-ig Richard Geoffroy) itt a többi nagy háztól eltérően nem egy finomra csiszolt saját stílust követ le sok évjárat, még több féle alapborának házasításával, hanem minden egyes évjáratban (ha az elég jónak bizonyul) új stílust hoz létre, összhangban a ház klasszikus karakterével és az adott évjárat legjobb tulajdonságaival. 2010 egy vitatott év, a nagy házak közül sokan nem is jelentkeztek vintage borokkal, a Dom Pérignon ha sok válogatással és kevés összemennyiséggel is, mégis elkészítette. A palack patinás, mint egy antik bútor. Kitöltve vibráló, életteli, a házra jellemző trópusi gyümölcs és ásványok illata, kortyban szikár, sokrétegű és pontos. Ilyen a borvilág egyik legnagyobb klasszikusa.


Még ajánljuk

LAPOSA Hableány Brut 2022

LAPOSAHableány Brut 2022

5 450 Ft
Polci ár5 450 Ft
Klub ár
4 990 Ft
DOM PÉRIGNON Dom Pérignon Rosé 2008

DOM PÉRIGNONDom Pérignon Rosé 2008

181 000 Ft
Polci ár181 000 Ft
Klub ár
165 910 Ft
EGLY-OURIET "Les Vignes de Vrigny" Extra Brut Premier Cru

EGLY-OURIET"Les Vignes de Vrigny" Extra Brut Premier Cru

32 900 Ft
Polci ár32 900 Ft
Klub ár
30 150 Ft

Borászat

Dom Pérignon

Nevét egy 17. századi szerzetesről kapta, aki forradalmasította a borkészítést a régióban olyan újításokkal, mint a kora reggeli szüret, a több szakaszban préselés vagy a maceráció minimalizálása. Az első Dom Pérignon 1921-ben készült, és 1959-ben kezdtek rosé champagne-t is készíteni.

Listához adom