huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DOM PERIGNON Dom Perignon 2010 Magnum - Bortársaság

DOM PERIGNONDom Perignon 2010 Magnum

Polci ár
225 000 Ft
Bortársaság Klub ár
206 250 Ft

Egységár: 150 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ



Ha a legenda nem is igaz, miszerint a bencés szerzetes Dom Pierre Pérignon (1638-1715) egymaga találta volna fel a pezsgőt, mint kategóriát, annyi biztos, hogy a ma ismert metodika számos eleme hozzá köthető. A valaha ismert egyik legnagyobb borász-feltaláló összesen 47 évjáratot kísért végig a Hautvillers-i Apátságban. Alapszabály a kezdetektől, hogy a Dom Pérignon csak a legjobb évjáratokban készülhet el, így kizárólag vintage champagne-ként kerülhet forgalomba. Alapbora mindig is a két meghatározó fajta, a pinot noir és chardonnay változó arányú házasítása volt, a palackérlelés pedig minimum hét évig tart. Tehát a pincemester (2019-ig Richard Geoffroy) itt a többi nagy háztól eltérően nem egy finomra csiszolt saját stílust követ le sok évjárat, még több féle alapborának házasításával, hanem minden egyes évjáratban (ha az elég jónak bizonyul) új stílust hoz létre, összhangban a ház klasszikus karakterével és az adott évjárat legjobb tulajdonságaival. 2010 egy vitatott év, a nagy házak közül sokan nem is jelentkeztek vintage borokkal, a Dom Pérignon ha sok válogatással és kevés összemennyiséggel is, mégis elkészítette. A palack patinás, mint egy antik bútor. Kitöltve vibráló, életteli, a házra jellemző trópusi gyümölcs és ásványok illata, kortyban szikár, sokrétegű és pontos. Ilyen a borvilág egyik legnagyobb klasszikusa.


Még ajánljuk

LAURENT-PERRIER Grand Siecle

LAURENT-PERRIERGrand Siecle

63 500 Ft
Polci ár63 500 Ft
Klub ár
58 200 Ft
KÁRÁSZTELEK Carassia Blanc de Blancs Brut
Hónap boraKlub ár 5 900

KÁRÁSZTELEKCarassia Blanc de Blancs Brut

6 900 Ft
Polci ár6 900 Ft
Klub ár
6 320 Ft
DOM PERIGNON Dom Perignon 2012

DOM PERIGNONDom Perignon 2012

89 000 Ft
Polci ár89 000 Ft
Klub ár
81 580 Ft

Borászat

Dom Perignon

Nevét egy 17. századi szerzetesről kapta, aki forradalmasította a borkészítést a régióban olyan újításokkal, mint a kora reggeli szüret, a több szakaszban préselés vagy a maceráció minimalizálása. Az első Dom Pérignon 1921-ben készült, és 1959-ben kezdtek rosé champagne-t is készíteni.

Listához adom