huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DOM PÉRIGNON Dom Pérignon 2013 (díszdobozban) - Bortársaság

DOM PÉRIGNONDom Pérignon 2013 (díszdobozban)

Polci ár
115 000 Ft
Bortársaság Klub ár
109 250 Ft

Egységár: 153 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információMinden palack Dom Pérignon egy évjárat történetét meséli el. Lehet az kihívásokkal teli vagy rendhagyó, mint amilyen 2013 is volt. Ilyenkor kivételes szerepet kap Vincent Chaperon Chef de Cave látásmódja és tapasztalata. A megszokottnál későbbi szüretelésű évjáratban tíz év seprőn érlelés hozta el a lassú átalakulást, az évjáratban rejlő eleganciát. 
A Dom Pérignon grand cru és a premier cru meszes talajú szőlőültetvényeinek köszönhetően az aszály és szárazság ellenére is tökéletesen érett, testes Côte des Blancs-ról származó chardonnay-k és dinamikus savú Montagne de Reims-i pinot noir-ok kerültek a pincébe. 
Illata precíz, elegáns és intenzív, citrusok, vegetálisabb jegyek és fűszerek kavalkádja. Eukaliptusz, menta, sárgabarack, narancsvirág, bors, kardamom és pörkölt aromák. Ízében elegánsan egyszerű, kifinomult és selymes. Hosszan tartó sós korty. 


Még ajánljuk

Borászat

Dom Pérignon

Nevét egy 17. századi szerzetesről kapta, aki forradalmasította a borkészítést a régióban olyan újításokkal, mint a kora reggeli szüret, a több szakaszban préselés vagy a maceráció minimalizálása. Az első Dom Pérignon 1921-ben készült, és 1959-ben kezdtek rosé champagne-t is készíteni.

Listához adom