A termék már nem kapható
A hét hektár családi szőlőt Raphaël gondozza, a termés szinte teljes egészét nagyobb birtokoknak adják el, viszont a legjobb szőlőkből, 2-3 parcelláról saját pezsgő is készül a család régi hétvégi házának (Domaine de Bichery) pincéjében. Az organikus művelésű idős tőkékről szedett szőlőt onnan 400 méterre, Raphaël testvérénél, a Piconnet pincében préselik, majd a cuvée és taille frakció együtt érkezik az 1760-as kőház rusztikus pincéjébe. Idős, vetemedett gerendák, vakolatlan kőfalak, pár tartály és 10-15 burgundi hordó. Itt készül a borászat évi ötezer palack pezsgője. A must spontán erjed, hordóban és tartályban érik, derítés és szűrés nélkül kerül palackba. A Bichery borokra érett ízek, oxidatív karakter és széles, seprőn érett szerkezet jellemző.
A l’Envers névre keresztelt parcellaválogatott blanc de blancs alapját 2017. szeptember 4-én szüretelték, a spontán erjedés tartályban és használt hordókban folytatódott, majd rövid érlelés után az alapbort szűrés, derítés nélkül palackozták. Az érlelés egészen a 2021 februári degorzsálásig tartott, majd dosage nélkül zárták vissza a palackokat.
Összesen 1000 palack készült.
Champagne, Neuville-sur-Seine, mesebeli falu a Szajna partján, messze a borvidék nyüzsgő központjától. Organikus művelés, borkészítés összesen másfél hektárról a több százéves családi birtok pajtájában. A legkisebb birtok, ahol Champagne-ban jártunk. Pár tartály és hordó az egész.