Egységár: 71 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Pár ritka fajta mellett szinte kizárólag chardonnay terem a családi telepítéseken, mind közül a legnagyobb becsben tartott egy 0,15 hektáros monopol parcella, a Clos des Maladries, amit még Étienne nagyapja telepített. A „clos” főként Champagne-ra és Burgundiára jellemző, fallal körülhatárolt parcella, amiből az egész borvidéken összesen alig harmincat jegyeznek. Ebből egy a Calsac családé, a Clos des Maladries Avize-ban van, összesen 0,15 hektáros, 40 év feletti chardonnay tőkékkel. A szűk sorokat lóval szántják, a művelés a kezdetektől organikus, a nagyszülők a mai napig szemmel tartják ezt a szőlőt, mivel egyben ez a házuk hátsó kertje is.
A spontán erjedés harmada hordóban, a többi pedig tartályban zajlott. Palackozás szűrés, derítés nélkül, majd három év érlelés a degorzsálásig. Kimunkált, részletgazdag, érett, fine wine kategória. Ez volt az első champagne, amit megismertünk Etienne Calsactól, egy nyüzsgő reimsi bisztróban.
2024. márciusi degorzsálás. Extra brut, dosage: 4 g/l.
A Calsac család mindig is művelésből élt, szőlőjük nagy része most is az egyik legnagyobb háznál kerül prés alá, saját pezsgőjük pedig összesen négy hektárról készül. Etienne nyakig benne van a borvidéki új generáció ügyeiben, közben átgondolt és praktikus pincét vezet, lóval szánt, Avize legjobb területeiről szüretel.