A termék már nem kapható
Etienne családja mindig is a szőlőből élt, a családi telepítések nagy része most is a Veuve Clicquot-nál kerül prés alá, viszont 2010 óta négy hektárról saját pezsgő is készül. Pár ritka fajta mellett, szinte kizárólag chardonnay terem a családi telepítéseken, mind közül a legnagyobb becsben tartott, egy 0,15 hektáros monopol parcella, a Clos des Maladries, amit még Etienne nagyapja telepített. A „clos” főként Champagne-ra jellemző fallal körül határolt parcella, amiből az egész borvidéken összesen alig harmincat jegyeznek. Ebből egy a Clos des Maladries Avize-ban, a 0,15 hektáros chardonnay parcella 40 éves tőkékkel. A szűk sorokat lóval szántják, a művelés a kezdetektől organikus, a nagyszülők a mai napig szemmel tartják ezt a szőlőt, mivel egyben ez a házuk hátsó kertje.
Tradicionális módon, a két présfrakció szétválasztás nélkül, egyben ülepedett. Az erjedés 35%-a hordóban, a többi pedig tartályban zajlott, majd hét hónap érlelés következett a palackozásig. 2019 januári degorzsálás, zero dosage.