A termék már nem kapható
Újdonság Etienne Calsac műhelyéből, foszíliával a címkén. Az egyébként chardonnay hangsúlyos birtokon igazi kivétel ez a blanc de noirs, azaz 100% pinot noir-ból készült fehér champagne. Egészen a borvidék déli alrégiójáig, Aube-ig kell elmennünk, hogy megtaláljuk ezt a parcellát, ahonnan Etienne régi vágya volt különálló Champagne-t készíteni. A talaj kimmerigi mészkő, az erjedés spontán, hordókban indul, a második erjedés dugóval zárt palackokban záródik.
2022 májusi degorzsálás.
A Calsac család mindig is művelésből élt, szőlőjük nagy része most is az egyik legnagyobb háznál kerül prés alá, saját pezsgőjük pedig összesen négy hektárról készül. Etienne nyakig benne van a borvidéki új generáció ügyeiben, közben átgondolt és praktikus pincét vezet, lóval szánt, Avize legjobb területeiről szüretel.