huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

LAURENT-PERRIER Brut Millesime 2008 - Bortársaság

LAURENT-PERRIERBrut Millesime 2008

Polci ár
31 500 Ft
Bortársaság Klub ár
28 870 Ft

Egységár: 42 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA Laurent-Perrier nagyon ritkán készít évjáratos pezsgőt. A piaci átlag négy évből három évjáratos, ehhez képest a pezsgőház kevesebb mint egy évjáratot jelent be kétévente. A Millésimé egy kivételes évjárat pezsgője, amely csak egy válogatott évjárat válogatott chardonnay és pnot noir Grands Crus alapanyagának házasítását mutatja be. Célja, hogy Laurent-Perrier stílusban fejezze ki az évjárat karakterét. Kizárólag a legjobb területekről készül. Chardonnay Côte des Blancs-ból és pinot noir Montagne de Reims-ből.

A 2008-as évet hideg, de nem kemény tél, valamint borús és esős idő jellemezte. A szüret szeptember közepén kezdődött, száraz és hideg körülmények között, ami tökéletes adottságokkal szolgált az egészséges szőlőhöz. A kiváló minőségű szőlőszemek már akkor kiemelkedő aromájúak voltak, egy kivételes évjárat ígéretével.

Fehérarany színű, finom csillogással. Illatában a termőhelyre utaló ásványos és meszes jegyek, grépfrút és fehér gyümölcsök aromái. Ízében élénk, mély és friss. Lecsengése hosszú, keserű narancs és citrom jegyeivel.

Chardonnay 50%, pinot noir 50%

Chardonnay a Côte des Blancs-ról: Chouilly, Cramant, Avize, Le Mesnil-sur-Oger.

Pinot noir a Montagne de Reimsből: Az, Verzy, Verzenay, Tours-sur-Marne, Louvois, Bouzy.

 


Még ajánljuk

KRUG Rosé Díszdobozban

KRUGRosé Díszdobozban

149 000 Ft
Polci ár149 000 Ft
Klub ár
136 580 Ft
ETYEKI KÚRIA Sparkling Sauvignon Blanc
Hónap boraKlub ár 3 150

ETYEKI KÚRIASparkling Sauvignon Blanc

3 650 Ft
Polci ár3 650 Ft
Klub ár
3 340 Ft
LAURENT-PERRIER Grand Siecle

LAURENT-PERRIERGrand Siecle

63 500 Ft
Polci ár63 500 Ft
Klub ár
58 200 Ft

Borászat

Laurent-Perrier

A borvidék 4. legnagyobb pezsgőházának stílusát frissesség és pontos, elegáns szerkezet jellemzi. A ház vezetése ma is családi körben történik, Michel Fauconenet chef de cave bevonásával, aki 40 éve dolgozik a birtokon. A Brut Nature stílus úttörői ma több, mint 160 országba exportálnak.

Listához adom