huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

LAURENT-PERRIER Grand Siecle - Bortársaság

LAURENT-PERRIERGrand Siecle

A termék már nem kapható


Három, a Laurent-Perrier által kiemelkedően jónak minősített évjárat, melyeket egymást kiegészítő jellemzőik miatt válogattak össze: egyikük adja a bor szerkezetét, a másik a komplexitást és gyümölcsösséget, a harmadik pedig a frissességét. Ötlete egy egyszerű megfigyelésből fakad: a természet nem minden évben szolgál borászati szempontból tökéletes évvel, de a házasítás művészete és a reserve borok segítsége révén a Laurent-Perrier képes létrehozni azt.

Csillogását az elegáns pezsgés adja. Intenzív és komplex illata finoman cukrozott gyümölcsöket idéz, melyet friss sütemények, pirított mandula, majd méz vagy mézeskalács felsejlő aromája követ. Gömbölyű és kiforrott ízvilága a teljesség érzetét hordozza, míg kellemes pezsgése lendületes frissességgel lep meg. Ízében tökéletes egyensúlyban van az erő és a kifinomultság.

A Grand Siècle összeállítása 3 alapelvre épül, amelyek mára megváltoztathatatlanná váltak:

  • 3 kivételes évjárat házasítása, amelyek karakterükben kiegészítik egymást;
  • többségében chardonnay-t tartalmazó házasítás, amely 100%-ban Grands Crus területről származik;
  • több mint 10 éves érlelés.

N°25 2008 (65%), 2007 (25%), 2006 (10%):

Chardonnay 60%, pinot noir 40%

9 Grands Crus:

  • Chardonnay: Cramant, Avize, Oger, Le Mesnil-sur-Oger.
  • Pinot noir: Ambonnay, Bouzy, Verzy, Tours-sur-Marne, Mailly.

Érlelés: 12 év érlelés seprőn.

Dosage: 7 gramm/liter.

2008: A 2008-as évjárat a szerkezetéről híres, kiváló minőségű chardonnay-k és pinot noirok kiemelkedő aromagazdagságáról.
2007: frissességéről ismert évjárat, a chardonnay-k összetettek, fehér gyümölcsök és citrusok aromáival, a pinot noirok pedig gyümölcsösek, a sárga gyümölcsök dominanciájával.
2006: eleganciájáról ismert évjárat, gazdag, összetett, piros gyümölcsös aromákkal rendelkező chardonnay-k és pinot noirok.

James Suckling, 2021: 99/100
Wine Advocate, 2021: 96+/100
Antonio Galloni, 2021: 94/100Borászat

Laurent-Perrier

A borvidék 4. legnagyobb pezsgőházának stílusát frissesség és pontos, elegáns szerkezet jellemzi. A ház vezetése ma is családi körben történik, Michel Fauconenet chef de cave bevonásával, aki 40 éve dolgozik a birtokon. A Brut Nature stílus úttörői ma több, mint 160 országba exportálnak.

Listához adom