Egységár: 166 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Franciaország bretagne-i partjainál az Atlanti-óceán 60 méteres mélységében több mint 10 hónapon át érlelt egyedi, kagylóhéjjakkal borított palackjai, limitált mennyiségben. Az Abyss cuvée negyedik kiadása hosszú utat tett meg a polcainkig. A 2015-es szüret alapbora a három champagne-i fajta azonos arányú házasításából készült. Palackozás után három évig tartó seprőnérlelés következett, majd 2019 márciusában degorzsálták. Pár hónappal később a Stiff-öbölbe szállították, ahol több mint egy évig az óceán mélyén pihent. A palackon kívül és belül megegyező nyomás, az állandó 2-4 °C-os hőmérséklet, az oxigén- és fénymentes környezet máshoz nem hasonlíthatóan ideális körülményeket teremt a champagne érleléséhez. Különleges karakterű, gazdag és üde pezsgő, érett gyümölcsök, friss citrusok, alma, birs, kréta és jód illataromáival. Íze sós, ásványos és frissítő, körte, alma, rebarbara és kamilla jegyeivel.
Pascal Leclerc nevéhez fűződik az első dűlőszelektált champagne és az ottani biodinamikus művelés is. 2010-es váratlan halála után birtoka szinte feledésbe merült, majd a Nunelly-Dupré házaspár felkarolta. A ház mostani motorja Hervé Jestin, aki a biodinamika legnagyobb szakértője Champagne-ban.