huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

POUILLON & FILS Grande Vallée Extra Brut - Bortársaság

POUILLON & FILSGrande Vallée Extra Brut

Polci ár
24 500 Ft
Klub ár
23 275 Ft

Egységár: 32 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információHa a borász kézjegyét keressük, legkönnyebben itt találjuk meg. Igazi birtokbor, a házasításról szól.

„A boraink pezsgősítésekor a mértékletességet tartjuk szem előtt” – folytatja Fabrice, aki teljesen egyedi metodikát dolgozott ki. Alapgondolata a méthode traditionnelle pezsgősítés minden lépését egyetlen alapanyaggal, a szőlővel végig vinni. A palackos erjesztéshez használt expedíciós likőrt az adott szüreti év mustjával és élesztőjével helyettesítik, ugyanígy a dosage is kizárólag az eredeti must-ra épül. 2004-ben kisebb tételeknél kezdték el a kísérletezést, pár éve viszont a birtok legfontosabb pezsgője (Grade Vallée) is így készül. Legkönnyebb ezen a boron keresztül megismerni a pince egyedi stílusát: gyógynövény, ásvány, pinot noir, alacsony dosage.

Az alapborhoz a Vallée de la Marne öt különböző falujából szüreteltek, a házasításban a kék szőlők dominálnak (65% pinot noir, 20% pinot meunier, 15% chardonnay). Az alapbor tartályban és használt hordókban érett, palackozás előtt 35% rezervborral házasították.
2023. nyári degorzsálás

Dosage: 2g/l


Még ajánljuk

Borászat

R. Pouillon & Fils

Fabrice hat és fél hektár saját területről szüretel Champagne-ban. A művelés organikus, a sorközöket gyomflóra takarja, az évi talajforgatásért pedig Tango, a ló felel. A pince központi eleme egy hagyományos Coquard-prés, a borok spontán erjednek és szüretlenül kerülnek palackba. Precíz és életteli stílus.

Listához adom