huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ROGER COULON Heri-Hodie Extra Brut Premier Cru - Bortársaság

ROGER COULONHeri-Hodie Extra Brut Premier Cru

Polci ár
24 500 Ft
Bortársaság Klub ár
22 450 Ft

Egységár: 32 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információChampagne választékunk legújabb birtoka 1806-tól jegyzett név a vidéken (ejtsd: rozsékulon). Jelenleg a 8. generáció Éric és Isabelle Coulon vezeti, összesen 11 hektár szőlőt művelnek Champagne szívében, az otthonos faluban, amit Vrigny-nek hívnak. A szőlőmunka organikus módszereken alapszik, de ennél is fontosabbnak tartják, hogy a tőkék mellett fák, cserjék, vegyes növényvilág éljen a sorok között, ez az agroforestry. 

Stílusuk tiszta és könnyen felismerhető: természetes, jellemzően fás jegyekkel és sűrűbb ízzel, a megszokottnál visszafogottabb habzással (alacsonyabb nyomással dolgoznak, 6 bar helyett 4,5 a palackban). Folytonosan, tegnapról (heri) – mára (hodie). A családi birtok választékának stabil pontja ez a meunier alapú házasítás Vrigny melegebb, meszes-homokos talajú dűlőiről. Az alapbor 90%-át egy különleges solera hordó adja. A grower pincéknél gyakori az ilyen hordó, amiből minden évjáratban lefejtik a szükséges mennyiséget, majd a hiányt új borral pótolják. Az újbor az elmúlt évjáratok borával vegyül, így gyakran több évtized karaktere adódik össze. A legrégebbi évjárat aránya pedig folyton csökken, de mindig jelen lesz egy kis százalékban. A Heri-Hodie esetén ez a hordó 1995 óta sosem ürült ki, minden évben ez adja az alapját ennek a bornak. A második erjedés után három év érlelés következik, majd degorzsálás. A címkéken dűlőtérkép jelöli, pontosan honnan szüreteltek hozzá. 

Dosage: 3 gr/lMég ajánljuk

ROGER COULON Esprit de Vrigny Brut Nature Premier Cru

ROGER COULONEsprit de Vrigny Brut Nature Premier Cru

43 900 Ft
Polci ár43 900 Ft
Klub ár
40 240 Ft
BORTOLOMIOL Prior Brut 2022 – DOCG Jeroboam

BORTOLOMIOLPrior Brut 2022 – DOCG Jeroboam

35 000 Ft
Polci ár35 000 Ft
Klub ár
32 080 Ft
MOËT & CHANDON Brut Impérial Jeroboam

MOËT & CHANDONBrut Impérial Jeroboam

173 000 Ft
Polci ár173 000 Ft
Klub ár
158 580 Ft

Borászat

Roger Coulon

Champagne választékunk legújabb birtoka 1806-tól jegyzett név a vidéken, jelenleg a 8. generáció Éric és Isabelle Coulon vezeti, 11 hektár szőlőt művelnek Champagne szívében, Vrigny-ben. Stílusuk tiszta, természetes, jellemzően fás jegyekkel és sűrűbb ízzel, a megszokottnál visszafogottabb habzással.

Listához adom