huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ROGER COULON Heri-Hodie Extra Brut Premier Cru - Bortársaság

ROGER COULONHeri-Hodie Extra Brut Premier Cru

Polci ár
27 000 Ft
Bortársaság Klub ár
25 650 Ft

Egységár: 36 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információChampagne választékunk legújabb birtoka 1806-tól jegyzett név a vidéken (ejtsd: rozsékulon). Jelenleg a 8. generáció Éric és Isabelle Coulon vezeti, összesen 11 hektár szőlőt művelnek Champagne szívében, az otthonos faluban, amit Vrigny-nek hívnak. A szőlőmunka organikus módszereken alapszik, de ennél is fontosabbnak tartják, hogy a tőkék mellett fák, cserjék, vegyes növényvilág éljen a sorok között, ez az agroforestry. 

Stílusuk tiszta és könnyen felismerhető: természetes, jellemzően fás jegyekkel és sűrűbb ízzel, a megszokottnál visszafogottabb habzással (alacsonyabb nyomással dolgoznak, 6 bar helyett 4,5 a palackban). Folytonosan, tegnapról (heri) – mára (hodie). A családi birtok választékának stabil pontja ez a meunier alapú házasítás Vrigny melegebb, meszes-homokos talajú dűlőiről. Az alapbor 90%-át egy különleges solera hordó adja. A grower pincéknél gyakori az ilyen hordó, amiből minden évjáratban lefejtik a szükséges mennyiséget, majd a hiányt új borral pótolják. Az újbor az elmúlt évjáratok borával vegyül, így gyakran több évtized karaktere adódik össze. A legrégebbi évjárat aránya pedig folyton csökken, de mindig jelen lesz egy kis százalékban. A Heri-Hodie esetén ez a hordó 1995 óta sosem ürült ki, minden évben ez adja az alapját ennek a bornak. A második erjedés után három év érlelés következik, majd degorzsálás. A címkéken dűlőtérkép jelöli, pontosan honnan szüreteltek hozzá. 

Dosage: 3 gr/lBorászat

Roger Coulon

Champagne választékunk legújabb birtoka 1806-tól jegyzett név a vidéken, jelenleg a 8. generáció Éric és Isabelle Coulon vezeti, 11 hektár szőlőt művelnek Champagne szívében, Vrigny-ben. Stílusuk tiszta, természetes, jellemzően fás jegyekkel és sűrűbb ízzel, a megszokottnál visszafogottabb habzással.

Listához adom