huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

VEUVE CLICQUOT Extra Brut Extra Old Magnum - Bortársaság

VEUVE CLICQUOTExtra Brut Extra Old Magnum

Polci ár
79 900 Ft
Bortársaság Klub ár
75 905 Ft

Egységár: 53 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információDominique Demarville (Maison Veuve Clicquot, Chef de Cave): „az Extra Brut Extra Old a Veuve Clicquot ház lényegét mutatja, a legfontosabb értékeinkből áll össze, ezek pedig a tapasztalat, az örökség, és az innováció.”

A Veuve Clicquot ház Champagne legnagyobb reserve bor készletét birtokolja, mintegy 400 tételt 17 évjáratból, egészen az 1988-tól kezdve, erre a kollekcióra mint a Veuve Clicquot identitás őrzőire tekintenek. Dominique Demarville, a Veuve Clicquot pincemestere alkotta meg ezt a merészen új stílusú champagne-t, amit a legendás Yellow Label esszenciájaként is emlegetnek. Az Extra Old Extra Brut kizárólag reserve borok házasításával született hat évjáratból, 1988-2010 között válogatva: 1988, 1996, 2006, 2008, 2009 és 2010 került bele.

A fajták aránya szinte megegyezik azzal, amit Madame Clicquot preferált az 1800-as évek elején: 47% pinot noir, 27% chardonnay és 26% pinot meunier. Az alapbort három évig érlelték tartályokban finomseprőn (kb 5% tölgyfa), majd a palackozást és a második erjedést követően újabb három évet pihent a pincében degorzsálás előtt. A hosszú, lassú érlelés annyi lágyságot és könnyedséget adott, hogy csak nagyon alacsony dosage-t adtak hozzá, mindössze 3 grammot – a ház történetében ez a legalacsonyabb. Az új champagne is hű Madame Clicquot mottójához: csak egy minőség létezik, a legjobb.

Intenzív aromák és ízek, ringló, őszibarack és fűszeres Meyer citrom, csipetnyi tölgyfa. Erőteljes és komplex korty, gazdag ízek, selymes textúra, friss ásványosság és a lecsengésében a Yellow Label védjegyeként ismert pirítós jegyekkel lágyítva.

Decanter 95 pont


Listához adom