huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

VILMART & CIE Grande Réserve Brut Premier Cru - Bortársaság

VILMART & CIEGrande Réserve Brut Premier Cru

Polci ár
21 500 Ft
Bortársaság Klub ár
20 425 Ft

Egységár: 28 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információAz 1890-es alapítású kultbirtok stílusa teljesen egyedi, régi módszerekhez nyúl vissza: minden alapbor fahordóban erjed, a must természetes almasavtartalmát pedig az átlaggal ellentétben nem hagyják erjedni, hanem átmentik a borba – két alaplépés, amihez kevesén értenek olyan jól, mint ők. Az összes saját területet maguk művelik, amiből a legtávolabbi is a falu határában van, alig egy kilométerre a pincétől. Az egyetlen szomszéd, aki jó években beszállítja a termését, a birtokvezető (Laurent Champs) unokatestvére.

A birtok pinot noir alapú pezsgője Rilly-la-Montagne faluból, 30 éves tőkékről érkezik. Az alapbor kizárólag 40-50 hektós használt hordókban erjed, majd 10 hónap érlelés után kerül palackba. Mélyen ható ízek, érettség, pontos és élénk savval, szikrázó fénnyel, lassú és gazdag habzással. 

Dosage: 9 gr/lBorászat

Vilmart & Cie

A champagne-i kultbirtok stílusa teljesen egyedi, régi módszerekhez nyúl vissza: minden alapbor fahordóban erjed, a must természetes almasavtartalmát pedig az átlaggal ellentétben nem hagyják erjedni, hanem átmentik a borba – két alaplépés, amihez kevesén értenek olyan jól, mint ők.

Listához adom