huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

VILLA TOLNAY Furmint Pezsgő 2020 - Bortársaság

VILLA TOLNAYFurmint Pezsgő 2020

Polci ár
10 900 Ft
Bortársaság Klub ár
10 355 Ft

Egységár: 14 533 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA tradicionális pezsgő gondolata régóta mozgatja a csobánci pince fantáziáját. Első kísérletük 2008-ban készült 100%-ban olaszrizlingből, viszont a kész terméknek nyoma veszett, így sosem kóstolhatták meg.  

Az első már nem teljesen kísérleti évjárat 2020-ból készült, összesen 956 palackos mennyiségben. Tanulva a múlt hibáiból, a teljes folyamat a pincénél zajlik, az alapbor elkészítésétől a degorzsáláson és likőrözésen át a seprőn érlelésig. A 2016-os telepítésű furmintból készült alapbor 750 literes Stockinger hordóban erjedt spontán és érlelődött 2021 tavaszáig. 2 év palackos érlelés után a pezsgőt márciusban degorzsálták és és alacsony dosage-al, extra brut kategóriában palackozták.

Érlelt illatok, tiszta ízek és markáns buborékok. Pont olyan, ahogyan egy Villa Tolnay pezsgőt képzelnénk. 


Még ajánljuk

Borászat

Villa Tolnay

Nem burgundi, hanem burgundisch – mondja Philipp Oser a svájci tulajdonos, aki a burgundi stílust követve, németes precizitással készíti borait a Csobánc oldalában. Ebben legjobb segítsége a birtokvezető Nagy László. Egybefüggő 25 hektáros terület veszi körbe a feldolgozót, ahol mindent gravitációval mozgatnak.

Listához adom