A termék már nem kapható
A pince történetében az eddigi legkiemelkedőbb évjáratból, 2018-ból készült el a Carassia első vintage pezsgője. Nevét egy 1773-ban készített Jozefiniánus térképről kapta, amely az első írásos emléke annak, hogy Kárásztelken már több száz évvel ezelőtt szőlőműveléssel foglalkoztak. A 2018-as alapbor elkészítésében Jerome Legras, a pince champagne-i szakmai tanácsadója is részt vett, ez volt az első közös munkájuk Bereczki Csaba főborásszal. A mélyebb rétegek és érettebb aromák elérése érdekében az alapbor 10%-át hordóban érlelték és almasavat is bontottak. Gazdag illatok, friss, ropogós, krémes korty, sok gyümölcs és nagyon hosszú utóíz.
Chardonnay 80% (10%-a hordóban érlelve), 20% pinot noir.
Érlelés: 36 hónap seprőn
Dosage: 11 g/l
Id. Gál Tibor útmutatásából négy barát alapította és kezdettől a pezsgőre fókuszálva vitte nemzetközi sikerre a kárászteleki pezsgőbirtokot. A szilágysági dombvidéken 22 hektárról, pinot noir, chardonnay és pinot blanc fajtákból készül tradicionális pezsgő, amihez borok és asti gyöngyözők is társulnak.